Tartalom

Kívánság mudra - avagy az agykontroll három ujj technikája


Ez a mudra csodákra képes és remekül kiegészíti szándékunkat: mielőbb bevonzani a legjobb dolgokat az életünkbe. A Bioenergetic Kiadó adta ki Gertrud Hirschi svájci jógaoktatónő szenzációs Mudra I-II. kézikönyvét, mely az alábbi mudrán kívül még számtalan remek mudrát bemutat a siker, az egészség, és a kreativitás elérése érdekében. Nélkülözhetetlen segítség a mindennapokban! Használjátok szeretettel! 
Kívánság -mudra
(a bőség mudrája)


(Kuberának , a gazdagság Istenének szentelve)

Előkészítés
Pár percig dörzsöljük össze mindkét kéz hüvelyk-, mutató- és középső ujját, majd érintsük össze azokat.
Mudra: Mindkét kezünkön külön-külön, a hüvelyk-, mutató és középső ujjunkat összeérintjük, a másik két ujjhegy a tenyérbe hajlítva. Kezeink lazán az ölünkben nyugszanak.


Légzés

A mudra gyakorlása közben lélegezzünk mélyeket, lassan, ritmusosan és finoman. Hosszabítsuk meg kissé a be- és kilégzés közötti szüneteket.
Koncentráljunk a szívcsakrára.
Hatása
A Kívánság mudra olya módon működhet, amelyet értelmünkkel nem foghatunk fel. A Kubera mudrát a legkülönfélébb célokra használhatjuk. Nem az a fontos, hogy milyen sokáig tartjuk ki, hanem hogy milyen intenzíven. Sokan "három ujj technika" néven ismerik az Agykontroll tanfolyamról* és akkor használják, ha valamit keresnek: szabad parkolóhelyet, egy ruhadarabot, egy megfelelő könyvet, hiányzó információt, stb. Mások akkor alkalmazzák, ha jövőbeni terveiknek több erőt akarnak adni. Mindig célokról vagy kívánságokról van szó, amelyek beteljesülését várjuk. Összezárt ujjakkal többleterőt adunk egy dolognak vagy gondolatnak. Világos, hogy valami történik, amikor a Mars-ujjat(hüvelyk = a megvalósító erőt), a Jupiter ujjat (mutatóujj = a bőség, szerencse, jólét), valamint a Szaturnusz ujjat ( középsőujj = a lényeges dolgok lerögzítését és egy új kapun való áthaladást) egyesítjük. Örömet okoz, ha a hétköznapokban céltudatosan hasznájluk ezt a mudrát.
Ezenfelül belső nyugalmat, bizalmat és oldottságot teremt.


A gyakorlat nagyon egyszerű
1/ Fogalmazza meg tisztán és egyértelműen a célját, kívánságát.


2/ Kérdezze meg a szívét, hogy ez vajon jó-e, hozzájárul-e a külső és belső gazdagságához és gazdagítja-e a környezetét?
3/Ezután érintse össze a három ujját, mondja ki háromszor hangosan pozitívan megfogalmazott célját és eközben nyomja meg ujjait. Kész! 


Ha egy új ruháról vagy egy parkolóhelyről van szó, akkor nem olyan fontos gondolatilag előkészíteni, de minden más esetben igen!


A következő meditációt néhány napig vagy hétig naponta 1-2 alkalommal végezze el. Ez a mudra csodákra képes!
A Kubera mudra megnyitja és tisztítja a homloküreget, különösen, ha belégzés közben felszívjuk a levegőt, mintha egy virág finom illatát akarnánk belélegezni.
Imagináció
Egyszerűen képzeljük el, hogy mit szeretnénk, ha a mienk lenne, vagy mit szeretnénk megtenni, mik szeretnénk lenni. Gondoljuk végig, hogy kívánságunk teljesült és engedjük, hogy elárasszon bennünket az ezzel járó örömérzet.Úszkáljunk egy ideig ebben az állapotban.
Megerősítés
Megnyílok az isteni erőnek, bölcsességnek, szeretetnek és kész vagyok befogadni a jót.