Tartalom

Bérelj bicajt Óbudán!


Megnyílt az első budapesti nonprofit kerékpárkölcsönző Óbudán. A Kelly’s és Caprine bringákat meghökkentően olcsón, 200 forintos bérleti díjjal lehet egy teljes napra elvinni. A Berguson Kerékpárbolt és az Óbudai Önkormányzat azzal a céllal hozta össze az egyetlen BKV-jegy árával szemben is versenyképes intézményt, hogy a helyiek akár munkába, akár a belvárosba való ügyintézéshez választhassák a kerékpárt.
Az óbudai Fő tér tőszomszédságában működő kölcsönző 50 darab kerékpárral indít. A gépeket egy kölcsönzéssel legfeljebb három napra lehet elvinni, és adnak hozzájuk sisakot és lakatot is.
Probléma akkor lehet, ha a jó minőségű zárak ellenére is ellopják a biciklit, mert akkor a bringák kategóriájától függően 40 és 120 ezer forint között kell téríteni a kárt.
A jobb gépek kölcsönzéséhez a 200 forintos érme mellett szükség van egy 10 ezer forintos bankjegyre is, letétnek, és egy munkáltatói igazolás mellett egy okmányt, például a kerékpározás közben amúgy is szükségtelen jogosítványt is ott kell hagyni a biztonság kedvéért.