Tartalom

Hajpakolások



Egyszerű, mézes hajpakolás
Hajmosás után kenjük be mézzel a hajunkat, tegyünk rá fóliát, majd fedjük le törülközővel. 15 perc múlva öblítsük le. Az öblítést sörrel, vagy sörrel kevert vízzel is végezhetjük.


Egyszerű, tojásos hajpakolás
2 egész tojást verjünk fel, és tegyük a hajunkra. 20 perc elteltével alaposan öblítsük ki a hajszálak közül.


Egyszerű élesztős hajpakolás
Egy evőkanálnyi élesztőt keverjünk el egy kicsi vízzel. Vigyük fel a hajra, majd 15 perc múlva alaposan öblítsük le. A haj könnyen fésülhető lesz tőle.


Élesztő és kamilla - zsíros hajra
Keverjünk össze 1 dkg élesztőt 1 evőkanál frissen főzött, langyos kamillateával. A pépet adjuk hozzá 2 tojás felvert habjához. Vigyük fel és finoman masszírozzuk a fejbőrbe, majd 20 perc múlva leöblíthetjük.


Tojás és méz - nagyon száraz hajra
1 tojássárgájához keverjünk 2-3 evőkanál mézet. Vigyük fel a frissen mosott hajra, és fedjük le, majd egy óra múlva öblítsük ki. Fürdősapkával akár egész éjszakára fennmaradhat a pakolás. Reggelre azonban iktassuk be, hogy hajat is kell mosnunk.


Sör és jojoba - száraz hajra
2 dl langyos sörhöz adjunk 2 evőkanál jojoba olajat, majd a már megmosott hajat masszírozzuk át vele. Erősen száraz haj esetén 15-20 percre fenn is hagyhatjuk, miközben betekerjük, hogy melegen maradjon. Végül mossuk le, és kicsi samponnal újra átmoshatjuk hajunkat, hogy ne maradjon zsíros érzés utána. Kitűnően kondicionálja a száraz, töredezett hajat.


Sör és tojás - töredezett, gyenge hajra
Pakolásként 2 dl sört keverjünk össze 1 tojássárgájával. Masszírozzuk hajunkba, majd 5 perc múlva öblítsük le. A sör táplál és tartást ad a hajnak, a tojás táplálja és fényessé teszi a hajszálakat valamint segít korpa ellen is.


Uborka, tojás és méz
Keverjünk össze 3 evőkanál uborkalét 1 kávéskanál mézzel és 2 tojássárgájával. Adjunk hozzá 1 evőkanál olajat. Vigyük fel a hajunkra, tegyünk rá fóliát, és fedjük le törülközővel. Fél óra múlva alaposan öblítsük le.


Avokádó és banán
Pépesítsünk össze fél banánt és fél avokádót. Adjunk hozzá 1 evőkanál natúr joghurtot és 1 evőkanál olívaolajat. Hajmosás után vigyük fel a hajra, tegyünk rá fóliát, törülközőt, és fél óráig hagyjuk hatni, öblítsük le, vagy samponos vízzel mossuk át.


Avokádó, tojássárgája és olívaolaj
Hámozzunk meg, és vágjunk félbe egy avokádót. Fél avokádót dolgozzunk össze 1 evőkanál olívaolajjal és 1 nyers tojássárgájával. Keverjük pépesre, hogy habos, laza állagú legyen. A pakolást a frissen mosott, nedves hajra tegyük és gyengéden masszírozzuk a bőrbe. A hajvégeket is jól dörzsöljük át, majd 15 percig hagyjuk hatni. Ezután leöblíthetjük.


Avokádó és majonéz
Pépesítsünk össze egy meghámozott, fél avokádót. Adjunk hozzá fél evőkanál majonézt. Vigyük fel a hajunkra a pakolást, majd 20 perc elteltével öblítsük ki. Ha szükséges, samponnal is mossunk hajat. Intenzív pakolás, normál hajra.