Tartalom

Dús hajhoz segítség


Hajhullásra


Tea: egy evõkanál csalán gyökeret fõzzünk két percig /forrástól számítva,/ ha kihûlt, szûrjük le, hajmosás után utolsó mûveletként ezzel öblögessük a hajunkat. Az erõsebb hajszálakért friss csalánból készítsünk teát és ugyan ezt a mûveletet végezzük.


Pakolás: 1 dl ricinusolajba keverjünk egy tojássárgáját és egy cirom levét. Ezt a keveréket száraz hajra vigyük fel ecset segítségével, és 1 óra elteltével, mossuk meg a hajunkat a szokásos módón / nem kell megijedni, mert zsíros a hajunk, többször kell meg mosni/, a kívánt eredmény nem marad el. 


Orbáncfűtea: egy kávéskanál teafüvet leforrázunk és ötpercnyi állás után leszûrjük. Napi két csésze fogyasztása ajánlott. Nyugtató tea, mely segít a lelki egyensúly visszaállításában, és nyugtatóan hat a mindennapi stressz, feszültség oldásában.


Hajnövesztõ


Teakészítés: egy kávéskanál, orvosifüzike, nyírfalevél, rozmaring, majoránna, és egy csipet szegfûszeg keverékébõl teát készítünk, 1 l víz hozzáadásával. A kész fõzethez, ha leszûrtük, hozzá adunk egy kis csalán és bojtorján tinktúrát. Ezzel a keverékkel esténként  be kell dörzsölni a fejbõrt. 2 teáskanál bojtorjángyökeret 10 percig fõzni kell, ha kihûlt le kell szûrni és naponta két csészével ajánlott inni.


Fejbõr betegségre


1 evõkanál mezei zsurlót lekell forrázni  fél liter forró vízzel, 10 ercnyi állás után le kell szûrni és ezzel a teával, kell a fejbõrt este bedörzsölni, illetve megmosni.