Tartalom

Víz gyógyászat




IGYON VIZET ÜRES GYOMORRA
Japánban manapság népszerű, hogy minden reggel, közvetlenül ébredés után vizet isznak. A vízkúrát nagyon sikeresnek találta egy japán orvosi társaság, mintegy 100 százalékos gyógyulás az alábbi betegségekre:
fejfájás, testi fájdalom, szívrendszer, reuma, gyors szívverés, epilepszia, túlsúly, asztma, tbc, agyhártyagyulladás, vese és vizelési betegségek, hányás, gyomorpanaszok, hasmenés, aranyér, cukorbetegség, székrekedés, mindenfajta szembetegség, méh, rák, mens. rendellenesség, orr-fül gége betegségek.

Kezelési módszer:
Ahogy reggel felébred, mielőtt fogat mosna, igyon meg 4 x 1,6 dl vizet (kb 6,5 dl) mosson fogat, de legalább 45 percig semmit ne igyon vagy egyen 45 perc eltelte után ehet, ihat, mint normálisan szokott. A reggeli, ebéd vagy vacsora elfogyasztása után 2 óra hosszat semmit ne egyen, vagy igyon. Azok, akik idősek vagy betegek és képtelenek egyszerre 4 pohár vizet meginni, akkor az elején kezdjék kis mennyiséggel és fokozatosan érjenek el a 4 pohár víz megivásához naponta. A fentiekben felsorolt gyógymód kigyógyítja a betegeket bajaikból, és mindenki egészségesen élhet. A reumás betegek a fenti kezelést az első héten csak 3 napig csinálják, és a második héttől már minden nap csinálhatják. Ennek a kezelésnek nincsenek mellékhatásai, legfeljebb az elején gyakrabban kell pisilni. Az a legjobb, ha folytatjuk ezt a kúrát, és mindennapi életünk szerves részévé tesszük.



IGYON VIZET, MARADJON EGÉSZSÉGES ÉS AKTÍV
A kínaiak és japánok forró teát isznak étkezéskor - mi hideg vizet. Itt volna az ideje, hogy mi is megváltoztassuk ivási szokásainkat étkezés alatt. Semmit sem veszítünk, csak nyerünk. Jó érzés egy pohár hideg víz étkezés után. Habár a hideg víz az elfogyasztott ételben levő zsiradékot megkeményíti. Ez lelassítja az emésztést. Hiszen a megkeményedett anyag savra úgy reagál, hogy szétbomlik és a belekben gyorsabban felszívódik, mint az elfogyasztott étel maga!! Ez nagyon hamar zsírrá változik, és rákhoz vezet. Jobb lenne, ha meleg levest, vagy meleg vizet innánk étkezés után.