Tartalom

Kereszt 01

Ismét egy Huszka-gyűjtés. :) Honfoglalás-kori arany kereszt. Amennyiben bárkinek szüksége van az eredeti modellre, az dobjon meg egy e-maillel.
Ilyen a model:

6 dolog, amit a nők....

6 dolog, amit a nők szeretnének, ha a férfiak tudnának róluk

Jim Burns

Az előző cikkben arról írtunk, hogy melyek azok a dolgok, amiket a férfiak szeretnének, ha a nők tudnának róluk. Nos, hogy nehogy férfi-pártinak és elfogultnak kiáltsanak ki bennünket, íme itt van a másik oldalról való megközelítés is: ma 6 olyan dologról írunk, amit a nők szeretnének, hogy a férfiak értsenek meg róluk.Ezek is Shaunti Feldhahn egy másik könyvén alapszanak, amit Jeffel a férjével együtt írt: "Csak férfiaknak: Amit a nők belső életéről tudnod kell". Az előző cikkhez hasonlóan hiszünk benne, hogy ezen dolgok megértése és elfogadása házasságunk biztos javulásához vezet. Shaunti és Jeff így összegezte a könyvben található főbb témákat:

1. A nőknek annak a megerősítésére van szükségük, hogy szeretik őket
A férfiak gyakran azt gondolják, hogy feleségük iránt táplált szeretetük kész tény, amit már egyszer kinyilvánítottak, amikor megházasodtak. De a nők részéről ez nem ennyire egyszerű. A legtöbb nőben egy alapvető bizonytalanság-érzet van a férjük szeretetét illetően . Azt akarják tudni, hogy MA szereti-e őket a férjük! A legjobb, amit egy férfi tehet az az, ha a legfontosabb feladatának azt tartja, hogy megnyugtassa a feleségét, hogy szereti őt... és nem csak akkor, amikor jól mennek a dolgok, hanem akkor is, amikor konfliktus helyzet van.

2. A nők nem tudnak csak úgy "kikapcsolni" ha valami izgatja őket
Gondolj egy számítógépre: ahhoz, hogy bezárj egy ablakot, csak egyszerűen rákattintasz egyet a bezáró gombra és az ablak eltűnik. A gondolatok és érzelmek terén a férfiak ugyanilyen módon csak rákattintanak egy gombra és továbblépnek. A nők azonban lehet, hogy megpróbálnak rákattintani a gombra, de az ablak nem záródik be. A múltbeli és jelenlegi problémáik miatt táplált gondolataik és aggodalmaik nem tűnnek el egyik percről a másikra. Mit tehet egy férfi? Ha csak azt mondod a feleségednek, hogy "ugyan, ne is gondolj rá" - nem fog használni. A férjnek jó "hallgatónak" kell lennie, és segítenie kell a feleségének feldolgozni az aggodalmait; és ha lehetséges, akkor segítenie kell azoknak az utaknak a megtalálásában is, amelyek közelebb viszik feleségüket a megoldáshoz.

3. A nők jobban értékelik az érzelmi biztonságot, mint a pénzügyi biztonságot
Mindenki tudja, hogy a nőket is foglalkoztatja az, hogy anyagi biztonság legyen otthon. Amit sok férfi nem ért meg, az az, hogy a nők jobban értékelik az érzelmi biztonságot, mint a pénzügyi biztonságot. Valójában, Shaunti és Jeff azt vette észre, hogy egy nő hajlandó kockára tenni az anyagi biztonságot az érzelmi biztonságért cserébe. A nők nagyon mélyen vágynak arra az érzelmi biztonsága, amit a férjük jelenléte és a vele való kapcsolat teremt meg számukra. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a nők több időt szeretnének tölteni a férjükkel és ahhoz, hogy ez megvalósuljon, készek akár arra is, hogy „kisebb lábon" éljenek.

4. A nők azt szeretnék, ha férjük nem csak az adott problémára koncentrálna, hanem "meghallaná" és elfogadná felesége e mögött rejlő érzéseit is.
A legtöbb férfi tudja, hogy a feleségük nem azt akarja, hogy megoldják a problémájukat. Azt akarják, hogy a férjük meghallgassa őket. Akkor miért van az, hogy a férfiakat – bár lehet, hogy figyelnek feleségükre, miközben azok beszélnek – azzal vádolják, hogy nem figyelnek feleségükre? Azért, mert a férfiak és a nők másképpen dolgozzák fel az érzéseiket. A férfiak le akarják rázni a zavaró érzelmeket, és magára a problémára akarnak koncentrálni. A nőknek azonban az jelenti az igazi problémát, hogy hogyan éreznek egy adott probléma felől. Amikor egy férfi igazán „kihallja" felesége szavaiból annak érzéseit, elismeri azokat az érzéseket, és együttérez feleségével annak problémájával kapcsolatban, akkor fogja a feleség azt érezni, hogy végre igazán meghallgatták és megértették őt.

5. A nők többsége úgy van "programozva", hogy kevésbé kívánja a szexet, mint egy férfi. Ugyanakkor a "nincs kedvem" nem azt jelenti, hogy ne vágynának a férjük után.
Amikor a férfiak a szexre gondolnak, akkor mindent azon a szűrőn keresztül dolgoznak fel, hogy mennyire kívánatosak. Szóval, amikor a feleségüknek "nincs kedve", ezt elutasításnak veszik, mert azt hiszik, hogy nem eléggé kívánatosak feleségük szemében. A legtöbb nő azonban a férjét elsősorban nem nemi vágyából fakadóan tartja kívánatosnak. A legtöbb nő "befogadó érzelmekkel" van programozva. Ez azt jelenti, hogy bár tipikusan legalább annyira élvezik a szexet, mint a férfiak, mégsem arra vannak programozva, hogy kezdeményezzenek. Egy nőnek időre van szüksége, hogy felkészüljön a szexre. Továbbá a legtöbb nőnek a szex sokkal inkább az érzelmi kötődésről szól, mint egy férfinak. Egy bölcs férfi arra törekszik, hogy közeli kapcsolatot és érzelmi biztonságot alakítson ki a feleségével a hálószobán kívül.

6. A nőknek bizonyosságra van szükségük arról, hogy gyönyörűek és elbűvölik a férjüket
Isten egy olyan érzelmi szükséglettel teremtette meg a nőket, hogy tudniuk kell, hogy a férjük még mindig vonzónak találja őket. A mai világban, ahol mindenhol alig-takart nőket reklámoznak, a hölgyek akaratlanul is összehasonlítják magukat ezekkel a képekkel és gyakran „kevesebbnek" érzik magukat.
Így amikor egy feleség azt kérdezi a férjétől, hogy "Kövérnek nézek ki ebben a nadrágban?", akkor valójában nem arra kíváncsi, hogy hogyan is áll neki a nadrág. Inkább azon mereng, hogy vajon a férje még mindig mindenkinél többre becsüli-e őt. Egy férfinak tudatos erőfeszítést kell tennie arra nézve, hogy rendszeresen emlékeztesse feleségét, hogy gyönyörűnek találja.

Olvass többet Jim Burns-től a www.homeword.com oldalon.

Délszláv ornamentika

Itt van még egy Huszka József gyűjtéséből. A nyers Photoshop állomány innen tölthető le. Használjátok egészséggel! :)

Templomi hímzésrajz Mikládházáról

Tegnap este kimásoltam Huszka József életmű-kiállítására kiadott könyvből egy hímzés mintát. Ezt osztom meg most veletek. A nyers Photoshop állomány innen tölthető le. Használjátok egészséggel!
Remélhetőleg még továbbiak is követni fogják. :)

A mai napra

"Igyekszem vidámságot színlelni, amikor pedig nem vagyok vidám, leplezni a szomorúságomat, hogy ne okozzak bánatot azoknak, akik annyira szeretnek, és annyira aggódnak értem."

Paulo Coelho: A portobellói boszorkány

10 dolog, amit a férfiak...

10 dolog, amit a férfiak szeretnének, ha a nők tudnának róluk
Jim Burns

Valószínűleg nem meglepetés számodra, hogy a nők és a férfiak másképp gondolkoznak. Bizonyára mindegyikünknek feltűnik egy-két különbség, azonban vannak olyan dolgok, amelyek - jóllehet az orrunk előtt vannak - mégsem vesszük észre őket.
Nemrégiben interjút készítettem Shaunti Feldhahntal, a közismert újságíróval, aki író és előadó is egyszemélyben. Shaunti írt egy fantasztikus könyvet “Csak nőknek: Amit a férfiak belső életéről tudnod kell” címmel, amiben több mint 10,000 férfival való beszélgetéséből vonta le a következtetéseket. Shaunti beszélt arról a 10 dologról, amit a férfiak szeretnének, hogy a nők tudnának róluk. Szerintem nagyon elgondolkodtatónak fogod találni ezeket! Sőt, hiszem, hogy ha igazán megértjük ezeket a dolgokat, akkor minden eszközünk meglesz a házasságunk jobbá tételéhez.
1. A férfiak inkább élnének szeretet nélkül, mint hogy azt érezzék, hogy alkalmatlanok vagy nem érdemelnek tiszteletet
A férjnek tudnia kell, hogy a felesége tiszteli őt mind otthon, mind a nyilvánosság előtt. A férfiak szárnyalnak, ha tudják, hogy a feleségük bízik bennük, csodálja őket és hisz bennük. Shaunti kutatása kimutatta, hogy a férfiak inkább elviselik azt, hogy a feleségük már kevésbé szereti őket, mintsem hogy elveszítsék feleségük tiszteletét.
2. Egy férfi haragja gyakran a felesége részéről tanúsított tisztelet hiányára adott válasz
Amikor egy férj megharagszik a feleségére, valószínűleg nem mondja ki, hogy "Te nem tisztelsz engem!". De nagy valószínűséggel ilyenkor valami, amit a felesége mondott, vagy tett, fájdalmat okozott neki, és a férj azt tiszteletlennek vagy esetleg megalázónak vélte.
3. A férfiak bizonytalanok
A férfiak félnek attól, hogy nem felelnek meg az elvárásoknak – nemcsak a munkahelyükön, de otthon is, mint férjek. Valószínűleg soha nem fejezik ezt ki szavakkal, de mások előtt leplezve, mélyen belül sebezhetőek. Az ellenszer: a MEGERŐSÍTÉS. A férfiak számára egy feleségüktől érkező megerősítés mindennél többet jelent! Ha nem kapják meg ezt a feleségüktől, akkor máshol fogják keresni. Abban az esetben, ha rendszeresen őszinte megerősítést kapnak feleségüktől, a férfiak sokkal magabiztosabbá és erősebbé válnak az élet minden területén.
4. A férfiak azok, akik a kenyérkeresés érzelmi terhét viselik a vállukon
Értelmi síkon megközelítve, igazából mindegy, hogy mennyit keres a férj vagy hogy a felesége mennyivel keres kevesebbet vagy többet nála. A család fenntartásának lelki terhét alapvetően a férfiak viselik a vállukon. A férfiak egyszerűen így vannak "programozva". Így ennek a ténynek a gondolata soha nem hagyja el őket és néha a "sarokba szorítottság" érzéséhez vezethet náluk. Bár a feleségek nem tudják feloldani férjüket ez alól az érzelmi teher alól, de megbecsüléssel, bátorítással, és támogatással nagymértékben tudják enyhíteni ezt a terhet.
5. A férfiak több szexet akarnak
Valószínűleg erre mindenki magától értetődően azt mondja, hogy "Ezt mindenki tudja". De lehetséges, hogy ennek a válasznak nem helyes a kiindulópontja. Először is feltételezzük, hogy a férfiak a fizikai természetük miatt akarnak több szexet a feleségükkel – de meglepő módon, Shaunti kutatása azt mutatta ki, hogy azért akarnak a férfiak több szexet, mert erősen igénylik, hogy a feleségük kívánja őket. Egy férfinak egyszerűen szüksége van arra, hogy kívánják. A rendszeres, kielégítő szex elengedhetetlen egy férfi számára, hogy úgy érezze, hogy szeretik és kívánják őt.
6. A szex többet jelent, mint csupán szex
Annak, amikor egy férfi azt érzi, hogy felesége szexuálisan kívánja őt, nagy hatása van élete többi területére is. Ez növekvő magabiztosságot és életerőt ad neki, ami kihat az élet más területeire is. Ugyanakkor ennek a fordítottja is igaz és ha ez történik, akkor az komoly következményekhez vezethet. Amikor egy férjet felesége szexuálisan elutasít, akkor a férj nemcsak fizikai téren érzi az elutasítást, hanem egész lényét illetően: férjként, családfenntartóként és férfiként egyaránt...
7. A férfiak vizuális kísértésekkel küzdenek
Ez azt jelenti, hogy a férfiak túlnyomó többsége erősen reagál a nők vizuális ábrázolására. És ez nem csak a „szemlegeltető" típusra vonatkozik. Még a legszentebb férj sem tud észrevétel nélkül hagyni egy olyan nőt, aki figyelemfelkeltően öltözködik. Még ha ez csak egy pillantás is, ezek a vizuális képek raktározódnak a férfi agyában, mint egy képtár, és bármikor hívatlanul is előjöhetnek. A férfi azt nem tudja szabályozni, hogy ezek a képek mikor jelenjenek meg előtte, azt viszont el tudja dönteni, hogy ha előjönnek a képek, akkor azokon tovább mereng és emlékezni fog rájuk, vagy pedig elhessegeti őket.
8. A férfiak élvezik a romantikát, de nem hiszik, hogy ők maguk romantikusak lennének
Az igaz, hogy sok férfi a romantika terén "balféknek" tűnik, de ez nem jelenti azt, hogy azok is akarnak lenni. A férfiak romantikusak szeretnének lenni, de nem hiszik, hogy képesek rá. Belső hezitálások emésztik őket, a megaláztatás és kudarc kockázatát túl nagynak vélik. A feleség sokat segíthet a férje romantikát illető magabiztosságában azzal, hogy bátorítja őt és újraértelmezik a romantika mibenlétét is. Például egy feleség biztosan elutasítóan válaszol, ha a férje arra kéri, hogy menjenek el együtt a barkácsboltba. Valószínű azonban, hogy ezt azért kéri tőle, mert ezt jó alkalomnak találja arra, hogy egy kicsit félretegyék a napi teendőket és együtt töltsenek egy kis időt. Ebben talán nincs romantika?...
9. A férfiak törődnek feleségük kinézetével
Ez nem azt jelenti, hogy minden férfi azt akarja, hogy a felesége úgy nézzen ki, mint a legmenőbb szupermodell. Amit a férfiak igazán akarnak, az az, hogy tudják és érezzék, hogy feleségük törődik magával, a kinézetével. Mert ez igenis számít nekik! Egy férj értékeli, ha a felesége erőfeszítést tesz, hogy megtartsa vonzó külsejét.
10. A férfiak szeretnék megértetni feleségükkel, hogy mennyire szeretik őket
Ez volt a férfiak elsőszámú válasza. A férfiak – bár mélyen szeretik feleségüket – mégsem biztosak abban a képességükben, hogy ki tudják fejezni szeretetüket feleségük iránt. A férfiak meg akarják mutatni szeretetük mélységét és arra vágynak, hogy feleségük megértse ezt.

Szív szutra


A Szív Szutra


1. Invokáció
Hódolat a Tökéletes Bölcsességnek, a Szeretetreméltónak, a Szentnek!
2. Előszó
A tiszteletreméltó úr Avalokita és Bodhisattva a mélységes Bölcsesség mélyén idző
tt az értelem túloldalán. Fentről, a magasból letekintett és nem mást, mint öt alkotórészt * pillantott meg, és látta, hogy azok sajátosságuknál fogva üresek.
3. Az üresség kifejtése. Első fázis
Itt, ó Sáriputra, a forma üresség és az üresség forma: az üresség nem különbözik a formától és a forma nem különbözik az ürességtől; ami forma, az üresség (is), ami mindig is üresség, az forma (is). Ugyanez vonatkozik az érzékelésre, az észlelésre, az impulzusokra és a tudatosságra.
4. Az üresség kifejtése. Második fázis
Itt, ó Sáriputra, valamennyi dharma üresség jellegû; nem keletkeznek vagy szûnnek meg, nem szennyezettek és nem makulátlanok, nem hiányosak vagy teljesek.
5. Az üresség kifejtése. Harmadik fázis
Ezért, ó Sáriputra, az ürességben nincs sem forma, sem érzet, sem észlelés, sem impulzus, sem tudatosság; nincs szem, fül, orr, nyelv, test, tudat; nincsenek formák, zajok, szagok, ízlelések, tapinthatóak vagy tudattárgyak; nincs látószerv-őselem és így tovább, amíg eljutunk oda: ahol nincs romlás és halál, nem létezik a romlás és halál eltörlése, ahol nincs szenvedés, nincs létesülés, nincs megállás, nincs út, ahol nincs megismerés, nincs eljutás és nincs odajutás.
6. A tényleges megtestesülés és az üresség tapasztalati alapeszméje
Ezért van, ó Sáriputra, hogy egy Bodhisattva, miután felülemelkedettségében közömbös az iránt, hogy személyében eljusson a túlpartra, és a tökéletes Bölcsességre támaszkodott, a gondolatok eltakaró hatása nélkül él. Mivel nem lepik el gondolatok, nem kezd rezgésbe. Túljutott azon, ami kellemetlen szorongó érzést válthatna ki benne, és végül eléri a nirvánát.
7. A teljes üresség a Buddhaság alapja is
Mindazok, akik a három időszakban Buddhaként megjelennek, teljes mértékben tudatában vannak a helyes és tökéletes megvilágosodásnak, mert a Tökéletes Bölcsességre hagyatkoztak.
8. A tanítás a viszonylag meg nem világosodottak részére elérhetővé van téve
Ezért kellene ismerni a Pradzsnyá Páramitát, mint a nagy igézetet, a magasztos tudás igézetét, a legnagyobb igézetet, a felülmúlhatatlan fenséges igézetet, amely megszüntet minden szenvedést. Ez így igaz. Végtére is mi létezhetne azon felül? Ez a fenséges igézet a Pradzsnyá Páramitával kerül kinyilatkoztatásra, ami így szól: Át, át, átment a túlpartra, át teljességgel a túlpartra. Ó, micsoda ébredés, üdv (nektek) mindeneknek. Ezzel teljesedik be a Tökéletes Bölcsesség szíve.


* Más szóval az öt aggregátum: a forma, az érzés, az észlelés, az akarat vagy impulzus, a tudatosság. Ezek segítségével hozza létre értelmünk az állandósult Én-tudatot.

A könyvespolcomról #15

Testi betegségek lelki okai

Agyalapi mirigy – Irányítóközpont (mások irányítanak).
Ajakrák – Lenyelt sérelmek, mások hibáztatása.
Alhasi görcsök – Félelem, bizonytalanság.
Alkoholizmus – Talajvesztettség, értéktelenség tudata. Lelkiismeretfurdalás. Az Én elutasítása.
Allergia – Fél, hogy… Lemondás a hatalomról. Kire vagyok allergiás? Teremtő elementálok fel nem ismerése.
Angolkór – Érzelmi alultápláltság. Szeretet és biztonság hiánya.
Aranyér – Múltból átmentett harag. Zavarok az elengedésben. Leterheltség, aggódás a határidők miatt.
Ágybavizelés – Rettegés az egyik szülőtől (lehet karmikus emlékkép).
Ájulás – Félelem. Erőt meghaladó feladat. Nem akarok tudomást venni a külvilágról, ez nekem már sok (védelem).
Állkapocs problémái – Harag, neheztelés, bosszúvágy, agresszivitás.
Álmatlanság – Félelem, nyugtalanság, bűntudat. Félelem a szellemvilágtól. 
Félsz a kiszolgáltatottságtól, a védtelenségtől vagy a haláltól.
Aszthma - Az életben sok sérelmet nyeltél le, és egyszerre szeretnél megszabadulni tőlük, illetve többet szeretnél kapni. 
Balesetek – Magatehetetlenség, kitörni vágyás, agresszivitás.
Belek – Szükségtelen elengedése, illetve el nem engedése.
Boka – Mozgékonyság, irányváltoztatás képessége.
Bőr – Az egyéniség védőburka. Elfolytott harag. Fenyegetettség érzete. Érzelmi állapot visszatükröződése.
Bőrkeményedés – Merev nézetek, állandó rettegés.
Bőrkérgesedés – Védőpáncél növesztése a bántó ingerek ellen.
Bőrpigmenthiány – Vitiligo – Kötődés hiánya, kitaszítottság.
Bright kor – Gennyes vesegyulladás – Alacsony önérték, állandó kudarc veszteség érzete.

Bal oldalon megjelenő elváltozások - Az anyához fűződő érzelmi viszonyodat érdemes megvizsgálni. Jelképezi még az érzelmi oldalt és a múltat is.
Candidiázis – Gombás megbetegedés – Szétszórtság, harag. Bizalmatlanság mások irányában, de közben vágy az emberi kapcsolatokra.
Ceilulitis – Kötőszövetgyulladás – Megrekedés gyermekkori traumánai. Ragaszkodás a múlt fájó emlékéhez. Rettegés az önállóság.
Cukorbaj – Visszafogottság, mély fájdalom, szeretethiány, sóvárgás a múlt emlékei iránt. Pl. szép lehetett volna, ha…
Csalánkiütés – titkos félelmek, a dolgok eltúlzása.
Csecsemőkori asztma – rettegés az élettől. Nem jó itt lenni.
Csecsemőmirigy – Az élet veszélyes. Mindenki ellenem van.
Csípő – Döntő pillanatban az egyén fél lépni.
Csomók – Neheztelés, kudarcélmény, lelkifurdalás
Csontok: Törés – Lázadás a halalom ellen.
Deformitás: Szellemi túlfeszítettség, rugalmatlanság.
Csontvelőgyulladás – Harag, csalódás az életben. Támasznélküliség.
Csorgó orr – Elfojtott sírás, tehetetlenségérzet.
Csukló – Lendület és fesztelenség.
Dadogás – Önkifejezés hiánya. Nem szabad sírni. Bizonytalanságérzet. Nem veleszületett dadogásról van itt szó.
Daganat-tumor – Önfejűség, merev gondolkodás, helytelen programozás
Méghdaganat, cista – Nemiségben esett csorba.
Duzzanat – Merev gondolkodás, régi fájdalmak cipelése.
Ekcéma – Kibékíthetetlen ellentétek, érzelmi kifakadások hiánya.

Elhízás - Boldogtalan vagy, úgy érzed, nem vagy fontos, kilátástalannak látod a jövőd. Esetleg a plusz kilók mögé próbálod elrejteni nőiességedet.
Elmebaj – Menekülés a családból. Eltávolodás a valóságtól. Elkülönülés. Nem veleszületett elmebajról van szó.
Emlékezetkihagyás: Amnézia – Félelem, menekülés az élettől, akaratgyengeség.
Epekőbántalom – Keserűség, keménység, büszkeség, rosszallás.
Epilepszia- Üldözöttség, belső küzdelem, önpusztító erők.
Égési sérülések – Harag, lángoló gyűlölet, heves indulatok.
Émelygés, hányinger – Egy gondolat, egy élmény elutasítása. Félelem.

Emésztési probléma - Valamit nem tudsz megemészteni, lenyeled a mérged.Érelmeszesedés – Ellenállás, feszültség, szűklátókörűség, elfordulás az értékektől.
Étvágy – saját érzelmek megvetése. Biztonságvágy.
Beteges éhség – Az élet veszélyes, félelem, fenyegetettség.
Fehérfolyás – A férfiak kihasználják a nőket. Egy partner ellen irányuló harag.
Fejfájás – Kemény önkritika. Az én alábecsülése.
Fekély – Önbizalomhiány, emésztő gond.
Fertőzés – Ingerültség, harag, bántalom.
Ficam – Harag ellenállás. Ragaszkodás a megszokott útirányhoz. Merevségből kimozdulni – felszólítás.
Fogak – Elhatározások. Rágódás a helyzetek miatt. Fontos döntések halogatása. Képtelen az átgondolásra és határozásra.
Frigiditás – A nemi örömök elítélése, megtagadása. Érzéketlen partner.
Fulladásos roham – Az élet veszélyes. Megrekedés a gyermekkornál.
Fül: Fülcsengés – Az őrangyal figyelmeztetése.
Zúgás : nem a belső hangra figyelek.
Fájás: Ne kelljen hallani.
Gerincoszlop – Az élet hajlékony tartóoszlopa.
Gerincoszlop görbülése – Merevség, kitartás a régi elképzelések mellett. Akaratgyengeség, hitehagyottság.
Gégehurut – Nem meri felemelni a hangját. Dühében szóhoz sem jut. Neheztel a hatalomra.
Golyva – Strúma – Áldozat, kudarcok, kielégületlenség (megértés hiánya). Elég volt a bántalmakból.
Görcsök – Görcsös ragaszkodás, feszültség, aggódás, megragadás.
Gyermekkori betegségek – Gyógyszer, kábítószer-függőség. Menekülés az én elől. Önszeretet hiánya.
Gyomor bántalmai – Rettegés az ismeretlentől. Alkalmatlanság az új átlényegítésre.
    Fekély – Önbizalomhiány. Mások kedvébe próbálj járni.    Égés – Önmarcangolás, aggódás, félelem (maró).    Hurut – Örökös bizonytalanság. Leépülés érzete.    Rontás – Rettegés, mohóság, irigység, szorongás.
Hascsikarás – A környezetben mindenki ingerült és bántóan viselkedik.
Hasmenés – Elutasítás, kapkodás.
Hasnyálmirigy Az élet édessége.
    Felsőrész – Érzelmi háttér hiánya, szeretet elfojtása, hiánya, - jövőt szimbolizálja.    Közép – Bűntudat, múlt terhei, az élet terhes – jelen.    Alsórész – Bizonytalan anyagi háttér – derék – múlt.
Hepatitisz – Ellenállás a változásra, félelem, harag, gyűlölet, düh.
Hidegrázás – Szellemi beszűkülés. Visszahúzódás. Hagyjatok békén.
Húgyhólyag panaszai – Ragaszkodás idejétmúlt nézetekhez, szorongás érzelmi beszűkülés, érzelmek visszatartása.
Hörghurut – Elmérgesedett családi légkör. Heves viták. Olykor túl nagy a csend.
Idegek – Kapcsolat a külvilággal. Információcsere.
Idegesség – Lázas kapkodás, bizonytalanság, aggódás, erőfeszítés, félelem.
Idegösszeomlás – Túlzott Én központúság.
Impotencia – Kényszer a bizonyításra, bűntudat, feszültség, előítéletek, gyűlölet egy korábbi partner ellen.
Influenza – Tömeghisztéria, befolyásolhatóság.
Isiász – Képmutatás, rettegés a jövőtől, anyagiak miatti félelem.
Izületek – Az élet fordulópontjait és a könnyed váltást jelképezi.
    Reuma – egy izületre terjed ki – Elnyomottság, becsapottság érzete, a körülmények ócsárolása.
   Ujjakra, vagy több izületre terjed ki: Büntetni, visszavágni. Szemrehányás, kifosztottság.
    Ujjak: Hüvelyk – Intellektus, aggódás.
    Mutató – Ego, félelem.
    Középső – Harag, nemiség.
    Gyűrűs – Bánat.
    Kisujj – Család, színlelés.
    Kar – Képesség az élmények befogadására.
    Kelés – Harag, forrongás, háborgó indulatok.
    Kéz – Tart és kezel. Megmarkol, szorít, megragad, elenged, simogat, odavág.
Klimax. – Félelem a nőiesség elvesztésétől, az öregedéstől. Önbizalom hanyatlása.
Koleszterin – Az öröm csatornái elzáródnak, félelem az öröm elfogadásától.
Kóros étvágytalanság – Az élet megtagadása, szorongás, önutálat.
Könyök – Irányváltoztatás. Új élmények befogadása.
Köröm Bizonytalanság, védelem.
Köröm rágása – Önemésztés, gyermeki dac.
Köszvény – Uralkodási vágy, türelmetlenség, harag.
Kötőhártya-gyulladás – Harag, csalódottság az életben látottak miatt.
Kövérség – Védőpajzs. Önvédelem, túlérzékenység.
Láb: comb – Ragaszkodás koragyermekkori traumához.
Lábszár – Rettegés a jövőtől az előrehaladás megtagadása.
Lábfej – Önmagunk, az élet és a többiek megértése. Rettegés a jövőhtől, megfenekléstől.
Láz, hőemelkedés – Izzó harag.
Leukémia – Az élet befogadásának képtelensége. Belső gyötrődés, önkínzás, kétségbeesés.
Légzés – Az élet befogadásának képessége.
Mandulagyulladás – Félelem elfojtott érzelmek és ambíciók, önkifejezés hiánya.
Máj – A harag és alacsonyabb rendű érzelmek székhelye.
Máj Betegségei – Örökös panaszkodás. A beteg állandóan hibát keres önmagában és tetteivel igazolja azt.
Meddőség – Nincs belső igény az anyaságra, vagy félelem az élet természetes menetétől.
Mell ciszta – Túldédelgetés, gondoskodás.
Csomók – Basáskodó magatartás.
Feszülés – Táplálék megvonása.
Melléküregek – Egy szeretett személy bosszúságot okoz.
Mellékvese – Kishitűség, önhanyagolás, szorongás.
Menstruáció előtti zavarok – Saját hatalom átruházása a külvilágra. Idegenkedés a női test folyamataitól.
Menstruációs zavarok – Nőiesség elutasítása, bűntudat, rettegés.
Merev nyak – Egyoldalú felfogás, hajlíthatatlanság.
Migrén – Kitörési vágy. Ellenállás az élet természetes menetének, szexualitás keltette szorongások. Fejben megélt szexualitás.
Nyirokmirigy gyulladás – Az élet lekicsinylése, mások hibáztatása, áthárítás. Beteges önkritika. A beteg hozzáállása mindenhez. „Hát nem borzasztó?”
Mozgásbetegség – Rettegés az események fölötti uralom elvesztésétől.
Narkolepszia – alvás kényszer – Elhárítás, rettegés. Menekül a feladatok és körülmények elől.
Nátha – Zavarodottság, sok minden zajlik egyszerre. Érzelmi zaklatottság, kisebb sérelmek.
Nyak panaszai: Önfejűség, hajlíthatatlanság.
Nyáktömlő gyulladás – Elfojtott harag.
Nyírok betegségei – Figyelmeztető jel. Az elmét ismét az élet legfőbb dolgai, a szeretet és a boldogság felé kell fordítani.
Orr vérzése – igény a megbecsülésre. Esdeklés a szeretetért.
Orr polip – nem kívánt gyermek, veszekedések.
Ödéma – Nem akarok valakit, vagy valamit elbocsátani.
Pajzsmirigy – Sértődöttség. Soha nem tehetem azt, amit akarok. Mikor kerülök sorra?
Petefészek – A teremtés kiindulópontja. Kreativitás.
Pikkelysömör – Félelem a megbántástól. Az érzékek és a szellem eltompítása, érzések elfojtása.
Porckorongsérv – Talajvesztettség, határozatlanság, döntésképtelenség.
Rák – Mély sebek Neheztelés régi sérelmek miatt. Titkos bánat emészti a testet. Gyűlölet, kétségbeesés.
Reuma – Tehetetlenségérzet, szeretethiány, keserűség, neheztelés.
Sclerosis multiplex – Merevedett gondolkodás. Keményszívűség, vasakarat, hajlíthatatlanság.
Sérv – Megszakadt kapcsolatok, nyomasztó gondok, túleröltetés. Félreértelmezett önkifejezés.
Szaruhártya gyulladása – Engesztelhetetlen harag.
Száj betegségei: Megingathatatlan nézetek, merev gondolkodás, zárt világkép.
Szem betegségei – nem szívesen látja, ami életében végbemegy.
Gyermekeknél: Rövidlátás – A jövőkép bizonytalan
Távollátás – Rettegés a jelentől.
Összetérő kancsalítás – Nem akar szembesülni a külvilággal, önellentmondás.
Szemtengelyferdülés – Fél szembesülni önmagával.
Széttartó kancsalítás – Nem mer szembenézni a jelennel.
Szürkehályog – Képtelen boldogan előretekinteni.
Retina leszakadás – az anyag eltereli a szellemtől a figyelmet.
Zöldhályog – Engesztelhetetlenség. Régi sérelmek okozta feszültség túlnyomása.
Szédülés – Csapongás, szétszórtság, szemlélődés elutasítása. Külső ingerek elutasítása.
Székrekedés – Ragaszkodás az idejét múlt nézetekhez, megragadás a múltban, fösvénység.
Szélgörcs – Szorongás, megemészthetetlen gondolatok, érzelmi túltelítettség.
Szív – Szeretet és biztonság középpontja.
Szív betegségei – érzelmi válság, örömtelenség. A szív megkeményedik, hajlam a stresszre.
Szívroham – a pénz utáni hajsza kiszorítja a szívből az örömöt.
Szívkoszorúér trombózis – Magányérzet, riadtság, kisebbségérzés, önmarcangolás, kishitűség.
Szívszorítás – Talajvesztettség, meginog az életbe vetett hit.
Térd panaszai – Önfejűség, önteltség, hajthatatlanság, félelem, rugalmatlanság. Alázat hiánya.
Torok betegségei – elfojtott harag, önkifejezés hiánya, ellenállás a változásnak, az egyén képtelen szót emelni önmagáért.
Tuberkulózis – Önzés sorvasztja a testet. Birtokolni vágyás. Kegyetlen gondolatok, bosszúvágy.
Tüdő betegségei – Búskomorság, bánat, félelem az élet befogadásától. Nem érzi méltónak magát a teljes életre.
Tüdőgyulladás – Újra és újra fellépet sebek, letargia.
Tüdőtágulás – Érdemtelenül élni nem lehet. Félelem az élet befogadásától.
Üszkösödés – Mentális zavarok.
Ütőerek – Örömöt hordoznak.

Rozmaring – antósfű, rozmarin, szagos rozmaring – a szűzleányok virága


Egy rozmaring ágacska keskeny, rugalmas levélkéinek megdörzsölése után belélegezve a friss, fanyar illatot, átélhetjük annak testet, szellemet ösztönző hatását. Kipárolgása átjárja tüdőnket, élesíti elménket, akárcsak a hegyi levegő.
Hellász lakói Mnémoszüné ajándékaként tekintettek a rozmaringra. A didaszkaleion diákjai fejükön rozmaringkoszorút hordtak, így elméjük friss és éber maradt. Az elhunytra való emlékezés virága éppígy a rozmaring volt, a temetési szertartásokon füstölőkbe tették, és sok síron bókoltak a rozmaringbokor kékesfehér virágai. Az esküvőkön a házastársi hűséget jelképezte. Minden menyasszonyi csokorban illatozott egy szál rozmaring is. A görögök ízesítésre is használták ágacskáit, a nyers vagy főzött magvakat pedig mézzel fogyasztották.
Egyiptomban a rozmaringos kenyér egyike volt a sokféleképpen fűszerezett kenyérféléknek.
Leírásokban fennmaradt, hogy az ókorban a rozmaring leveleit elsősorban füstölőszernek, illetve bor fűszerezésére és a fürdővízhez adva afrodiziákumként használták.
Az arab gyógyítók az emlékezet, a beszédkészség javítására használták, vallották, hogy föltárja a szívet, bölcsességet hoz, ösztönöz a célok megvalósítására, növeli az akaraterőt.
Paracelsus a gyógyító tevékenység alapvető növényének nevezte, alkalmazta az elme bántalmaira, valamint a szem-, a szív- és májbetegségek kezelésében is.
rozmaring1.jpg
A legenda szerint a Krisztus utáni első évszázadban bencés szerzetesek hozták a meleg földközi-tengeri tájakról, a száraz hegyoldalak lejtőiről Európa hidegebb tájaira. Bár valószínűbbnek tűnik, hogy a Római Birodalom alatt terjedt el a Kárpát-medencében, valamint a Brit-szigeteken is. Latin elnevezése két szó összevonásából származik: a marinus=tengeri, és a ros=harmat szavakból, egyben utalhat a remembrance, emlékezés szóra is.
A keresztény létszemléletben a rozmaring az élet-halál körforgás, az összetartozás és a hűség, az apró kékesfehér rozmaringvirág pedig a szűzi tisztaság jelképe.
Szűz Máriához kötődik a virág kékesfehér színezetének eredettörténete is. Amikor Jézus anyja Egyiptomba menekült, egy rozmaringbokor előtt szőtte kék fonálból köntösét, s hogy meg ne lássák, a bokor fehér virágait kékesre változtatta, így az védte Őt.
Európa-szerte is széleskörűen használták a rozmaringot, a kórházakban fertőtlenítették vele a levegőt, de szokás volt a párna alá is helyezni a gonosz szellemek elűzésére. A lovagkorban szerelmi bájitalt készítettek belőle. A vágyott hölgy szívének megszerzése érdekében kinyílt virágú rozmaringgal érintették meg őt, bízva abban, hogy így szerelembe esik. A XVII.- XVIII. században a legfontosabb halotti misztériummal összefüggő virág. Shakespeare Hamletjében Ophelia így énekel: "Itt egy rozmaringszál az emlékezetre, kérlek édes rózsám, hogy jussak eszedbe."
A honfoglaló magyarok a Pannóniában élt népektől vették át. A rozmaring Árpád-házi Szent Erzsébet virága, éppen ezért nevezték el róla később a rozmaringolajat tartalmazó Aqua Reginae Hungariae gyógyitalt. Sebastian Kneipp atya, a XIX. századi Német Császárság neves gyógyítója a rozmaringot vérkeringést fokozó tulajdonságai miatt illesztette hidroterápiájába.
A magyarság körében is jellemző a rozmaring-szimbolika megjelenése, különösen ünnepekkor. A lányok ruhájára, a menyasszony koszorújába egy rozmaringszálat tűztek. A vőfély borosedényét rozmaringgal díszítették vagy rozmaringmotívummal díszített cserépkancsót helyeztek elé. A fazekas a lánynak szánt vizeskorsóra is rozmaringágat festett, és rozmaringot véstek a lánynak ajándékozott mángorlóra is. A rozmaring a szűz menyasszonyt jelképezi: „Ha leszek, leszek, menyasszony leszek,|Vőlegény mellett rozmaring leszek.” A népművészetben "Rozmaringos"-nak nevezik a halszálkás motívumot, mondják, hogy a lányok haját is "rozmaringosra"-ra fonják. A rozmaringmotívum Ajak nagyközség címerébe is bekerült.
rozmaring2.jpg
A svábok lakta falvakban erőteljesebben jelenik meg a rozmaringmotívum. A jegyespár rozmaringággal a kezében járt vasárnaponként a templomba, így hozták az emberek tudtára, hogy jegyben járnak. Az esküvő alkalmával a vendégek a menyasszony rokonaitól színes selyemszalagokkal díszített ágacskákat kaptak, melyet a templomba menetelkor mindenki a kezében tartott. Szentelt vízbe mártott rozmaringággal permetezték meg a gyermekágyas anyát és a gyermeket. Az adventi ünnepkör névnapjait szokás volt piros almába szúrt szalaggal díszített rozmaringgal köszönteni. A betlehemezés kellékei között is megjelenik a rozmaring, azzal díszítik a pásztorok kalapjait, a lányok rozmaringcsokorral díszített botot visznek, egyes szereplők fején rozmaring korona van, a nagy angyal egy almába tűzött apró masnikkal díszített rozmaringágat visz. A regruták is rozmaringággal díszítették kalapjukat. Az emberi lét végén a ravatalt, a koporsót és a fedelét is e növénnyel díszítették, és a sírra is egy rozmaringbokrot ültettek.
A rozmaring (Rosmarinus officinalis) a Földközi-tenger mellékén vadon termő, nálunk termesztett félcserje, akár cserépben is nevelhető, az ajakosok (Lamiaceae) családjába tartozó évelő növény. Gyantás, szálas leveleit és égszínkék, nektárban gazdag virágait a méhek előszeretettel látogatják.
Leveles szárát használjuk fűszerezésre és tea készítéséhez. A virágát teakeverékekbe is beleteszik illatosításra.
A rozmaring illóolaját – a cineolt, kámfort a rozmaring leveleiből és virágos-leveles ágvégeiből vízgőz-desztillációval nyerik ki, mintegy 1-2,5%-os eredménnyel, ami azt jelenti, hogy 1 kg rozmaring olaj előállításához 50 kg frissen szedett növény szükséges.
A növény illóolaja 85%-os alkoholban oldódik, fajsúlya 15 °C-nál 0,90-0,92, majdnem színtelen, kissé halványsárga színű, a rozmaringra jellemző és enyhén kámforos illatú.
rozmaring3.jpg
A virágzáskor vagy a közvetlenül utána gyűjtött leveleiben a legtöbb az illóolaj. 1-2%-nyi illóolajában cineol, kámfor, borneol, bornilacetát, alfa- és bétapinén található. Ezen a 7-8% cseranyagon kívül fahéjsav-származékokat (rozmarinsav, kávésav), flavonoidokat (apigenin, luteolin), triterpéneket (amirin, urzolsav) is tartalmaz.
Alkalmazása
A rozmaring illóolaj reumás fájdalom elleni és gyulladáscsökkentő bedörzsölőszerek adalékanyaga. A szert a népi gyógyászatban sebkezelésre alkalmazzák. Ismert afrodiziáló hatásáról is.
Rozmaringolajjal zsíros, korpás hajra hajsampont; arctonikot; bőrfeszesítő testápolót; fürdőkészítményeket; kézápolót; zsíros, pattanásos bőrre arcpakolást; dezodort stb., készítenek. A rozmaring erősíti a hajat, a fejbőrt. Megakadályozza a korai kopaszságot, csökkenti az izomlázat, fürdővízben nyugtató hatású. Enyhíti az izomfájdalmakat, a reuma tüneteit. Jótékony hatású égési sebek, bőrgyulladás esetén. Csökkenti a kimerültséget.
Belsőleg alkalmazva
Kizárólag orvosi javaslatra, főként epebántalmak és emésztési zavarok esetén, az erre alkalmas összetételek, mint az illóolajokat tartalmazó cseppek, vagy különböző roboráló hatású szeszes kivonatok alkotórészeként használják.
Külsőleges alkalmazva
A legfontosabb alkalmazási területe, a mozgásszervi panaszok (reumás megbetegedések, krónikus ízületi gyulladások, izom- és idegfájdalmak) és sportsérülések, melyek kezelésére a rozmaring illóolajat is tartalmazó bedörzsölőszerek, valamint krémek, kenőcsök és tapaszok, masszázs- és fürdőolajok használhatók jó eredménnyel.
Másik, de ugyanolyan jelentőségű felhasználási területe a légzéskönnyítés, ilyenkor más illóolajokkal együtt kenőcsök hatóanyagaként hasznosítják.
A rozmaring illóolajának más területeken is fontos szerepe lehet, így például az alsó végtag keringési zavarainak megszüntetésében, de hatékonyan alkalmazható sportolás előtt, az izmok bemelegítésére is. Más illóolajokkal és növényi kivonatokkal együtt, fontos alkotórésze lehet az akne és egyéb bőrbántalmak kezelésére szánt készítményeknek, az alacsony vérnyomás kezelését célzó fürdőolajoknak vagy -sóknak, illetve menstruációs zavarok kezelésére alkalmas szereknek. Használják még idegerősítő, stimuláló és klimaxszal járó idegrendszeri panaszokat csökkentő fürdőkben adalékanyagként is.
Keverhető bazsalikommal, borsos mentával, cédrusfával, levendulával.
A rozmaringolaj nem toxikus, csak nagyon enyhén irritáló, nem érzékenyítő és nem fototoxikus.
Felhasználható még
Az élelmiszeriparban, édesiparban íz- és illatjavító, fűszerező hatása miatt alkalmazzák, az illatszergyártásban pedig főképp szappanok szagosítására és egyéb illatos szerek készítésére.
Használják mártások, vadhúsok, pácok, szárnyas sültek, zsíros húsételek, gombás- és halételek fűszerezésére, valamint különleges növényi ecetek készítésére, továbbá zsályával és hagymával pácok, szószok, bárány- és birkahúsból készített ételek, vadhúsok (őz, szarvas, nyúlhúsok) ízesítésére, illatosítására. Főleg a mediterrán konyhára; azon belül a francia és olasz ételekre jellemző. Aromája kitűnően harmonizál az olaszos konyha ízeivel, jól illik a bárány- és a vadhúsokhoz, de burgonyához, zöldség-, tészta- és gombaételekhez is finom. Jól harmonizál a zsályával, a lilahagymával és az oregánoval. Fűszerolaj és fűszerecet készítésénél is érdemes felhasználni, mert nagyon finom aromát kölcsönöz mindkettőnek. Főzésnél, sütésnél csak kis mennyiségben adagoljuk az ételhez, mivel kesernyés, fanyar íze elronthatja az összhatást.
Ellenjavallt
Kámfor tartalma miatt epilepsziásoknál, várandósoknál (áldott állapotban lévő nők azért ne használják, mivel alhasi vérbőséget okozva vetélés következhet be).
Belsőleg túladagolás esetén vesekárosodást eredményezhet, valamint kisgyermekeknél – biztonsági okokból – nem ajánlják a rozmaringolaj használatát, de ez nem jelenti azt, hogy a rozmaringolajat kis mennyiségben tartalmazó masszázs vagy fürdőolajok (1-2% összes illóolaj tartalommal) alkalomszerűen sem használhatók.
rozmaring5.jpg
Receptek
  • Párologtatásra: 5-8 csepp rozmaringolajat az aromalámpa vízzel töltött részébe vagy a párologtatóba cseppentünk.
  • Aromafürdőhöz: Egy kád vízbe legfeljebb 10 csepp, gyermekeknek 2-5 csepp, evőkanálnyi tejszínben vagy mézben elkevert illóolajat teszünk. A rozmaringos fürdő frissítő hatású.
  • Masszázshoz: Kb. 2 evőkanálnyi avokádó-, mandula- vagy jojobaolajhoz keverjünk 6 csepp illóolajat, és naponta többször masszírozzuk a bőrbe!
  • Illatszernek: 50 ml jojobaolajba keverjünk 10 csepp illóolajat!
  • Hajápolásra, Normál haj öblítésére: 1 tojássárgáját 10 ml borszesszel és 4 csepp rozmaringolajjal krémszerűre keverünk, a frissen mosott nedves hajba masszírozzuk, majd 5 perc elteltével alaposan leöblítjük.
  • Zsíros haj mosására: 20 ml sampont 1 tojás sárgájával és 5 csepp rozmaringolajjal krémszerűre keverünk, és azonnal felhasználjuk.
  • Szülés után közvetlenül: Amennyiben a vérveszteség miatt gyenge a vérkeringés, az első felkelés előtt már be lehet dörzsölni az édesanya lábait, hátát édesmandula vagy jojoba olajban oldott 3-5 csepp rozmaringolajjal.
    Operáció vagy teljes narkózis után is jó eredménnyel alkalmazható.
  • Forró nyári napokon, hosszú autóút alkalmával a rozmaringhidrolátumot frissítő vízként a tarkótájékra és a lábikrákra felvíve csodát művel: jobban fogunk tudni összpontosítani.
  • Izzadó lábra: Reggel, este rendszeresen kenjük be vele talpunkat, és megszűnik a kellemetlen lábizzadás!
  • Másnaposság ellen: Készítsünk egy csésze rozmaring teát, és párologtassuk illóolaját aromalámpában, csodát művel macskajaj esetén!
  • Szemápolásra: Fél liter vízzel forrázzunk le 1 teáskanál rozmaring levelet, 15 percig hagyjuk állni, majd szűrjük le. Gyulladásos, fertőzéses betegségnél naponta többször kell lemosni vele a szemet.
    Gyulladásnál tehetünk hozzá kamillát, körömvirágot is.
    Fertőzésnél 1 teáskanálnyi diófa levelet.
  • Sebkezelésre: Gyors segítség, ha a sebre rákötünk egy növénydarabot.
  • Fürdő: 50 gramm friss rozmaringlevelet keverjünk össze 1 evőkanál olívaolajjal, és forraljuk fel 1 liter vízben. Hagyjuk negyedórán át állni, majd szűrjük le, és öntsük a főzetet a fürdővizünkhöz.
  • Fűszerkeverék:  Só, bors, kakukkfű, rozmaring és Cayenne-bors egyenlő arányban.
  • Tea:  1 csésze forrásban lévő vízzel forrázzunk le 1 teáskanálnyi összevágott rozmaringlevelet, majd 10 perc elteltével szűrjük le. Naponta 2-3 csészényit fogyasszunk. A teát terhes nők nem fogyaszthatják!
  • Bor:  Vágjunk apróra 20 gramm friss rozmaringlevelet, és tegyük borosüvegbe. Öntsünk rá 1 liter könnyű fehérbort, és légmentesen zárjuk le. Egy hét után szűrjük le vászonruhán. Naponta kétszer 1 pohárka bor fogyasztása a megfelelő adag.
rozmaring6.jpg

A parlagfű védelmében - Interjú Weixl-Várhegyi Lászlóval

A parlagfű latin neve: Ambrosia artemisifolia, a hármaslevelű parlagfűé pedig: Ambrosia trifida. Azt mondják rájuk, hogy gaz, pedig ez nem igaz. Gaz, csak az emberek között van, mert van rendes ember, meg gazember. Növények között nincsen gaz, csak haszonnövény és gyomnövény. A parlagfű nem gyomnövény, mint ahogy az ürömfélék családjába tartozó többi növény sem az. Az ürömfélék hasznos növények gyógyításra és ételek, italok készítésére használják őket. Például a likőrök, borok közül nagyon finom az ürmösbor, vagy a likőr. Az egyéb hasznosságot illetően csak később adok magyarázatot.








Még 1973-ban, amikor először találkoztam személyesen Lajos Atyával, a lazarista missziós pappal Adonyban, úgy tudtam, hogy a parlagfű haszontalan gyomnövény. Szerencsére nem voltam rá allergiás, de más pollenekre sem. Különös véletlen folyamán ismerkedtünk meg. Dunaújvárosban voltam közlekedési rendőr és Adonyban ellenőriztem a forgalmat, a kivilágítatlan kerékpárosokat. Esti szürkület volt már és láttam, hogy egy idős úr kerékpárja hiányosan van felszerelve, mert nem volt hátsó világítása. Lajos Atya volt az, de nem büntettem meg, hanem csak figyelmeztettem, mert halkan és tisztelettudóan beszélt velem, aki akár az unokája is lehettem volna. Sokáig beszélgettünk, mert a szerénysége mögött egy nagy tudású, intelligens embert ismertem meg, s még a tréfa sem állt tőle távol, amikor azt mondta, hogy a Jóisten vigyáz rá, még akkor is, ha nem jó a világítás a kerékpárján.
Lajos Atyával, a magyar újkori természetgyógyászat úttörőjével a megismerkedésünk után többször is találkoztam –kerestem a vele való találkozási lehetőségeket!-, mert a végtelen egyszerűsége és a hatalmas tudása lenyűgözött. Addig is sokat tudtam a természet törvényeiről, mert reál beállítottságú is vagyok, s akkor már mérnök voltam, meg az anyai nagyapám Vincze Ágoston, állandóan járta velem a Heves megyei kis faluban, Fedémesen az erdőket, mezőket és szedtük a gyógynövényeket, meg a gombákat. Apai nagyapám Weixl János pedig egész életét az előszállási (Fejér Megye)állatorvos, Dr, Eglesz Mihály mellett töltötte, mint felcser. Mindkettőjüktől sokat hallottam a természet erejéről, szépségéről, az állatok öngyógyító tevékenységeiről, a növények gyógyító és tápláló hatásairól. Olyan bölcsen beszéltek ezekről a dolgokról, hogy azok  felkeltették a figyelmemet és haláluk után is egyre többet olvastam, tanultam ezekről a természetes dolgokról, erdő, mező növényeiről és állatairól.
Lajos Atya is megerősített abban, hogy a természet törvényei Isten törvényei és azok változatlanok, örök törvények. Azt mondta, hogy a közlekedési törvényeket át lehet hágni büntetlenül, ha nincs rendőr a közelben, és akkor megúszta a felelősségre vonást, de ha valaki a természet törvényeit hágja át, akkor az saját magát bünteti meg!!! A természet úgy működött évmilliókkal ezelőtt, ahogy ma működik és úgy fog működni évmilliók múlva is. Bölcsen mondta, hogy semmi új nincs a Nap alatt, mert amit ma felfedeznek, az már régóta létezik, csak az ember most ért el oda, hogy megismerjen olyan dolgokat, tényeket, amelyet eddig eszközök, vagy tudás híján nem ismert fel, vagy meg. Beszélgetéseink során szóba került a parlagfű is, mint allergén növény.
Lajos Atya védelmébe vette és elmondta róla, hogy régi gyógynövény könyvek leírják több gyógyító tulajdonságát, de meg is lehet enni, mert nagyon sok vitamint tartalmaznak a levelei és a virága, meg a pollenje is. Ezért szeretik legelni az állatok is. Elmondta, hogy a múlt századelőn az előkelő szalonokban az ambrózia illat volt az úri, és az előkelő illat. Ez pedig a parlagfű, az ambrosia artemisifolia illata volt. Aroma olaját aroma mécsesekben hevítették, de lehetett kapni,  a szárított, összesodrott leveleiből készített füstölőt is.
Tőle tudtam meg azt is, hogy amikor a spanyolok és a portugálok felfedezték és kisajátították az Új Világot, azaz az Amerikai földrészt, akkor keresztényi szellemben kiirtották az őslakosokat (inkák, aztékok, toltékok, stb). Amikor az angolok is vérszemet kaptak, hogy nekik is kell az új világból, ők sem kímélték az őslakos indiánokat, és kíméletlenül öldösték azokat, szintén a keresztényi szellemiségre hivatkozva. A franciák is erős nemzetté váltak és látták, hogy lemaradnak az Új Világ elosztásánál, ezért ők is részt követeltek Amerikából, de nekik már csak néhány Közép Amerikai rész és Kanada jutott, de Kanadát megosztották egymás között az angolokkal. Az angolokkal ellentétben a franciák nem öldösték ok nélkül az őslakosokat, ezért azok hálából egy csomó titkukat megosztották velük. Ilyen titok volt a parlagfű titka is. A parlagfű egy ősi, nagyon intelligens növény, sok tekintetben az embernél is intelligensebb. A parlagfűnek az a természetben a feladata, hogy megóvja a földet a kiszáradástól!! Ahol parlagon van egy földdarab, ott elszaporodik, hogy megóvja, az adott föld területét. Ahogy megóvta, azután átadja a helyét más növényeknek, amelyek az így megóvott talajon már képesek voltak megmaradni és szaporodni. Olyan ez, mintha valaki nyerne a lottón 1 milliárdot és neki csak 100 millió kellene, és a maradék 900 milliót elosztaná a rászorulók között. A valamennyi parlagfű képes erre az önzetlen cselekedetre, s vajon hány ember lenne képes erre? Ezért írtja a balga ember és irtatja sok balga hatóság kül- és belhonban egyaránt? Ők ugyanis nem lennének képesek ilyen nemes cselekedetekre!
A búzára, a búzából készült ételekre a lakosság 90 %-a, a szarvasmarha tejére és az ilyen tejjel készült tejtermékekre a lakosság 80 %-a allergiás és mégsem irtják ki sem a teheneket, sem a búzát a földeken. Ezt az érzékenységet nem allergiának hívják, hanem glutén- és laktóz érzékenységnek!  Ugye mekkora csúsztatás! Nagyon sokan allergiásak a pollenekre (ürömfű, repce, paréj, libatop, stb), s nemcsak a parlagfű pollenjeire, s mégis a parlagfű van kikiáltva fő ellenségnek! Legalább annyi ember allergiás az állati szőrökre, különösen a kutya- és macskaszőrökre és ezen állatok ürülékeire, mint a parlagfű pollenjeire, s mégsem irtatják ki hatóságilag sem a kutyákat, sem a macskákat, pedig más tekintetben, csak Budapesten az utcai megszáradt kutyagumik szállóporától évente 3-4 kisgyermek meg is vakul!
10 évvel ezelőtt két kisbusznyi allergiás gyermek lett kirándultatva Dobogókőre. A gyermekek allergiás betegek voltak, s Dobogókőn a parlagfűben játszottak, pedig akkor volt a virágzása, és senki sem prüszkölt, senki sem váladékozott tőle! Sokan szedtek csokorba parlagfüvet, hogy otthon büszkélkedjenek vele, hogy már nem allergiásak a parlagfűre. Ahogy a buszok beértek a Flórián tér közelébe, szegény gyermekek elkezdtek prüszkölni, köhögni. Vajon miért? Azért mert az autók kipufogó gázai lemarták a pollenek védőburkát, amely védőburok alatt a polleneknek a bogáncsra hasonlító kis karmai vannak. Ezek a kis karmocskák irritálták a légutak nyálkahártyáit. Addig, amíg ép volt a védőburok, addig nem allergizáltak!!! Akkor most ki a hibás a parlagfű, amelynek a pollenje védőburokkal van ellátva, hogy ne sértse meg a légutak nyálkahártyáit, vagy a a kipufogó gázok, amelyek lebontják (lemarják) a védőburkot? Nem az autókat kellene inkább irtani, vagy a városokból kitiltani? Vajon miért erőltetik még a kőolajszármazékokból nyert hajtóanyagokkal üzemelő motorok gyártását, üzemeltetését, amikor van, vannak sokkal környezetkímélőbb, környezettisztább üzemanyagok, hajtóanyagok is? A válasz: a gyógyszeriparnak óriási üzlet az orvostudomány által gyógyíthatatlannak kikiáltott allergiás betegségek gyógyszeres kezelése!!!!!!!!! Ma már a lakosság 30 %-a allergiás, vagy asztmás, s ők biztos gyógyszerfogyasztók! Mellesleg a légutak nyálkahártyáit a tej- és tejtermékek teszik védtelenné a magas kazein tartalmukkal (300-szor több a kazein a tehéntejben, mint az emberi tejben, s a kazeint az asztalosipar ragasztásra használja!!)! A tejet nem fogyasztók nem allergiásak a pollenekre, s így a parlagfű pollenjeire sem!!
Tagja vagyok a Palocsa Egyesületnek. Ezzel az egyesülettel még a múlt évezred utolsó éveiben Alcsútdobozon (Fejér Megye), egy több hektáros területet hagytunk parlagon, szándékosan, hogy mi lesz ezzel a földdarabbal a természet törvényei szerint. Első évben teljes területét beterítette a parlagfű (hogy honnan tudta meg, hogy ott van egy üres földdarab?). A második évben már a parlagfű több, mint 50 %-ban visszaszorult és átadta a helyét más növénykultúráknak (megjelent a lóhere, a gyermekláncfű, az útilapu (bojtorján), a lósóska, fehér üröm, máriatövis, paréj, libatop, stb). A következő évben már 20 % alá esett vissza a parlagfű aránya az adott területen, pedig senki sem irtotta!!. Öt év elteltével pedig mindössze az eredeti terület 1-2 %-án volt csak parlagfű!! Nem kell tehát irtani, visszafogja az önmagát is a szaporodásban, ha nincs megműveletlen terület, mert neki az a teremtéstől rendelt feladata, hogy megóvja a termőföldet a kiszáradástól, s teszi a „dolgát”!
Az a tény, hogy az orvostudomány gyógyítani nem tud, csak kezelni, régóta ismert. „Medicus curat, natura sanat.” Csak a beteg tudja saját magát meggyógyítani. Az orvos csak kezel (kúrál), a (saját) természet gyógyít. Hippokratész és Galénusz óta semmi sem változott. De a gyógyszeripartól sem várhatjuk el egészségünket. Az is egy iparág –méghozzá jövedelmezőbb, mint a hadiipar-, amely a gyógyszerek eladásából él. Ha a gyógyszerek meggyógyítanának, nem csak szimptómákat szüntetnének meg vagy enyhítenének, rövidesen minden beteg egészséges lenne, és senki nem venne többé gyógyszert. Mindenki előtt világos, hogy egészséges nép egyidejűleg „halott gyógyszeripart” jelentene. Ehhez nézzünk meg néhány idézetet. „Az orvostudomány (beleértve a gyógyszeripart) közvetlenül a szívinfarktus és a rák után az emberiség legveszélyesebb kórokozója lett. Egy átlag német ma kb. ötször annyi gyógyszert fogyaszt, mint közvetlenül a második világháború előtt. Vajon ettől legalább ötször olyan egészséges is? Természetesen nem. Ellenkezőleg: a német lakosság átlaga ma sokkal gyakrabban beteg, mint azelőtt… Hirtelenül így lett egy olyan iparágból, amely azért keletkezett, hogy betegségeket gyógyítson, új betegségek kiindulópontja.” (Kurt Blüchel: Weisse Magier, Fischer Verlag, 1976
Az emberi szervezet tökéletes. Még az önmaga iránt tanúsított barbár magatartás ellenére is az esetek többségében legalább 30-40 évig betegeskedés nélkül él. Az ember korábban nem érzett fájdalmakat, de egyszer csak számos betegség támadja meg. Azonnal a kórházhoz fordul segítségért, az orvos pedig, amikor felteszi neki a kérdést, honnan erednek ezek a kórok, azt feleli neki: „Mit akar Ön, hiszen ezek a korral járó betegségek.”
Szemüveget rendelnek a betegnek, eltávolítják salakanyagokkal, kövekkel, baktériumokkal telített szerveit, kioperálják daganatait, stb. Az okok pedig, melyek ehhez az állapothoz vezettek, senkit nem érdekelnek, beleértve magát a beteget is.
Az emberek kifejlesztették a vegyi alapú gyógyszereket. A szervezetet azonban nem lehet becsapni. A szervezetnek csakis természetes eredetű gyógyszerekre van szüksége. Mi pedig tulajdonképpen egy tömegpusztító élelmiszer- és gyógyszeripari korszak feltételei között élünk.
Azt hiszem, az emberek többsége józan ésszel gondolkodva egyetért azzal, hogy nem az a járható út, hogy kiirtunk mindent körülöttünk, ami virágzik, pollent termel mindent ami élő. Az sem megoldás, hogy az allergiások szervezetét teletömjük kemikáliákkal, gyógyszerekkel, mert így olyan mellékhatások alakulhatnak ki, amelyek súlyosabb betegségeket idézhetnek elő, mint maga az alapbetegség.
Abból kell kiindulni, hogy miért van ma annyi beteg, így pollenallergia is. 60-80 évvel ezelőtt kevesebb ember volt és több pollent termelő növény, tehát egy emberre fajlagosan több pollen jutott, mint napjainkban, és mégsem volt ennyi allergiás, asztmás beteg. A virágporok nem veszedelmesek, hanem hasznosak (az egyik legértékesebb táplálékunk). Van, aki a lisztre érzékeny, és mégsem mondjuk, hogy veszedelmes a liszt. Korábban tisztább volt a környezetünk és az emberek is egészségesebben táplálkoztak, többet mozogtak, türelmesebbek voltak egymáshoz, nem zúdult rájuk annyi stressz, annyi elektroszmog, mint napjainkban.
A táplálkozás is nagyon sokat jelent az immunrendszer erősítése szempontjából. A mai átlagember sietve, kapkodva eszik, akár otthon van, akár úgynevezett gyorsétkezdékben. Nem rágja meg jól az ételt, emellett egyoldalúan táplálkozik, az élelmiszeripar által gyártott különféle tartósítószereket, ízfokozókat, állományjavítókat, mesterséges színezékeket, „természet azonos” aromákat, emulgeáló-szereket, stb. tartalmazó, agyon sütött-főzött, hőkezelt ételeket fogyasztja. Az ipari élelmiszerekben levõ különbözõ vegyszerek annyira feldúsulnak az ilyen táplálékokat fogyasztó emberekben, hogy a szervezetük immunrendszerét teljesen leköti az ezen anyagok elleni küzdelem, s ha ilyenkor virágzik egy parlagfű, egy fűzfa, egy ürömféle, akkor annak az egyébként hasznos pollenjei már teljesen megzavarják a szervezetet (autoimmun reakciók). De nemcsak az ipari élelmiszer-előállítás során mérgeződik az étel, hanem a megtermelés során is, mivel többnyire ez is iparilag történik. Például az állatok, hogy minél előbb vágásérettek legyenek, különböző kémiai anabolitikus szereket kapnak, hogy minél elõbb meg legyen – mozgás nélkül – az izomtömegük. Az ember az ilyen szereket a hússal együtt elfogyasztja, ezek a szerek egy idő után feldúsulnak, kumulálódnak a szervezetben, ami aztán mérgezi a szervezetet, gyengíti az immunrendszert. Régen az állatok izomzata a mozgástól (legelő, rét) alakult ki, nem tartalmazott ilyen szereket. Az állatok tápláléka sem tartalmazott annyi káros anyagot, mint napjainkban. Az iparszerűen tartott állatok, hogy ne kapjanak el egymástól különböző állatbetegségeket (száj- és körömfájás, tüdõvész, takonykór, streptococcus, fakultatíve patogén baktériumok stb.), állandóan, -tápba keverten- különböző gyógyszereket, antibiotikumokat kapnak, melyeknek maradványai szintén belekerülnek a húst fogyasztó ember szervezetébe. Ma már antibiotikumért nem a patikába kell menni, hozzájutunk a hús- és a tejboltok termékeiből is.
Az állatok táplálékának egy részét a közutak, szennyező ipari üzemek közvetlen közelében termelik meg. Az árokparti széna még alomnak sem alkalmas, nemhogy tápláléknak. Benne van a kipufogógázok szennyeződése, az úton elrobogó járművek gumipora, fékbetét pora, kuplungbetét pora, stb.
Az elektromos vezetékekkel körülvett nagyüzemi csirkék és pulykák mindegyike leukémiás! Beteg állatokat etetnek a húsevőkkel! Ez is bioterrorizmus!
A közutaktól számítottan 50-80 méteren belül termelt növények annyi koncentrált mérget tartalmaznak, hogy ha el is keverednek a többi, távolabb termelt növénnyel, akkor is mérgezik az állatok szervezetét, így a húsát, tejét, tojását is.
Az ember közvetlenül is fogyaszt ilyen módon termelt élelmiszereket, amelyek szintén az immunrendszert gyengítik. A megoldás az lenne, hogy ha minden út mellett kb. 50 méter széles, minden gyár, légszennyező üzem mellett kb. 100 méter széles erdősávot telepítenének, ami felfogná a gépjárművek, gyárak által kibocsátott mérgeket és tisztítaná a levegőt. Be kellene indítani egy olyan mozgalmat, hogy „Erdősávot az utak, a gyárak mellé!”, a parlagfű irtása helyett.
A közönséges diesel motorok kipufogógázának koromszemcséit kiszűri az orrunk csillószőrzete. A legújabb „korszerű” HDI, TDI diesel motorok üzemanyagát olyan finomszemcsékké porlasztják szét, hogy azt már nem szűri ki a csillószőrzetünk, hanem belekerül a tüdőnkbe, ott lerakódik, megbetegíti azt. A különböző mesterséges illatanyagok (dezodorok, öblítők, WC szagtalanítók, légfrissítők, stb.) is feldúsulhatnak, de enélkül is kiválthatnak allargiás reakciókat. Hasonló hatást vált ki a molyirtó naftalin is.
A természetes életmód, a természetes ételek, a „kóser” dolgok adják meg a lehetőséget a túlélésre. Ha megszegünk egy törvényt úgy, hogy nem tudjuk, hogy amit tettünk az törvénysértő, megbüntetnek, ugyanis van egy szabály, miszerint a törvények nem ismerete nem mentesít a felelősségre vonás alól. A természet törvényeinek nem ismerése sem mentesít a felelősségre vonás alól. A felelősségre vonás betegség formájában jelentkezik! A „kóser” étel vércsoport szerint fogyasztva védi az emberek egészségét és szaporodóképességét!
Nemcsak a hús- és húskészítmények, valamint a tej- és tejtermékek fogyasztását kell kerülnie az allergiás, asztmás betegnek, hanem az egyéb gyorsan bomló fehérjefélék -gomba, tojás, stb.- fogyasztását is. Ez még a biohúsra is vonatkozik. A hullamérgek az állat leölése után azonnal megjelennek az állat szervezetében. (Nem véletlenül hívják a vegetáriánusok -én is az vagyok már 16. éve- a húslevest hullateának vagy dögteának!) A gombák esetében is hamar keletkeznek olyan fehérje méreganyagok (toxinok), amelyek akár halálosak is lehetnek. S hogy a hús ne büdösödjön, szebb színe legyen, iparilag salétrommal és egyéb olyan szerekkel kezelik, amelyek szintén mérgezést okoznak. Az utóbbi idők döghús-botrányairól, pestises, madár-influenzás, prionos húsairól már nem is szólok, mert ezek önmagukért beszélnek!
Mi természetgyógyászok holisztikus szemlélettel gyógyítunk, a test, a lélek, a szellem vizsgálatával és figyelembevételével, tehát nemcsak tüneti síkon kezelünk. Lelki dolgaink, lelki jelenségeink kivetülnek a fizikai-testi síkra is. A test a lélek temploma és a lélek megbetegítheti és meg is gyógyíthatja a testet.
Minél inkább szeretettel közelítünk élő és élettelen környezetünk felé, ez a szeretet visszasugárzódik, visszatükröződik felénk, meggyógyulunk. Ha mosolygunk valakire, legtöbbször mosolyt is kapunk vissza! A mosoly nem kerül pénzbe! A homo sapiens nem arra teremtetett, hogy ölje egymást. Ha mi öljük a természetet, az is öl bennünket. Nem igaz, hogy nem előzhető meg az allergia, az asztma és nem gyógyítható meg teljesen a beteg. Nem a természetet kell kiirtani, hanem nekünk kell visszaidomulnunk a természethez. Az evolúciós folyamatban az ember szervezete évezredek alatt alakult ki és mindig harmóniában volt a természettel. Az utóbbi 50 évben annyira eltávolodtunk a természettől, hogy ilyen gyorsan nem tud az emberi szervezet reagálni a változásokra, s diszharmónia alakul ki, megbetegszik. Ahhoz, hogy ez ne történjen meg, az embernek megvan a tudása, megvannak az eszközei, csak nem használja egyiket sem, vagy nem úgy használja, ahogy kellene. A természet körforgásában minden növénynek, állatnak megvan a szerepe. Ha ezt a körforgást megbolygatjuk, ennek előre be nem látható következményei lehetnek, felbomlik az ökológiai, biológiai egyensúly. Nem a parlagfüvet, nem a libatopot, nem a fűzfát, nem a lisztet adó búzát, stb. kell kiirtani, hanem helyes életmóddal, helyes táplálkozással kell erősíteni az immunrendszerünket, kerülni kell a káros geopatogén zónákat (vízér, Hartmann-háló), és akkor az sem árt meg, ha virágporfelhőben járunk.
Hazánkban úgy akarnak védekezni az allergia ellen az illetékesek és mindenféle egyletek, hogy a parlagfű irtására szólítanak fel. A parlagfüvet csak vegyszerekkel tudnák véglegesen kiirtani, ha egyáltalán véghez lehetne ezt vinni. A parlagfű is a természet része és kipusztításával felborulna a természet rendje. A vegyszeres irtás több kárt okozna az embereknek és a természetnek, mint a parlagfű az embereknek. A parlagfű után aztán jönnének a többi allergének, az ürömfélék, a libatop, a nyírfák és még sorolhatnám a növényeket s végül nem volna körülöttünk természet, mert a kultúrnövényeket is irtani kellene, mert aki allergiás, az előbb-utóbb a kukorica, a búza, stb. pollenjeire is érzékennyé válna, s így lassan kipusztulna az emberiség is.
Engem nem tudnak megbüntetni a parlagfű nem irtása miatt, ugyanis én úgy irtom a parlagfüvet, hogy megeszem!
Lajos Atya óta tudom, hogy a parlagfű az emberek számára is ehető, s azóta rendszeresen fogyasztom, az év minden napján. Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem-, vagy zeller-zölddel, – önmagában sem rossz!- és rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre ( leves, kása, tészta, főzelék, barnarizs). Ebben a zsenge korban nagyon sokat leszedek és leszárítom, majd szárítva tárolom, s így egész évben tudom az ételeimbe, ételeimre tenni a szárított, megőrölt porát. Sokan nem hitték el, hogy jómagam eszem a parlagfüvet, ezért rámküldték a különböző tv-s társaságokat is, akik felvették, ahogy a parlagfüvet fogyasztom.
Veterán dobóatléta vagyok és sokszor vannak olyan monstre versenyek, ahol több órán keresztül kell dobálni különböző súlyú nehézkalapácsokat. Ilyenkor szoktam a teljesítményem fokozása céljából a verseny színhelye körült talált parlagfűből fogyasztani, önmagában és nyersen. El is neveztek a sporttársaim fűevőnek. Aztán megdöbbentette őket, hogy a parlagfű-evésem után kb. 20 percen belül egyre javultak az eredményeim. Néhány követőm is akad majdnem mindig és náluk is hasonló teljesítmény javulásokat lehetett tapasztalni.
Pár évvel ezelőtt el akartak adni nekem egy gyufás-skatulyáni zöld port több tízezer (!) forintért. Kérdeztem, hogy mi van a dobozban és miért olyan drága? Erre azt felelték, hogy a szervezet őssejt termelését fokozza a zöld por és ezáltal minden betegséget helyrehoz a szervezetben. Nem vettem meg a port pedig tudtam, hogy egy keletet, nyugatot is megjárt, neves magyar orvostól származik, hanem megízleltem s megszagoltam. Kellemes volt a meglepetésem, ugyanis a zöld por, a parlagfű pora volt, amelyet jómagam már régóta napi szinten fogyasztok! Lajos Atya nekem is beszélt arról, hogy a parlagfű minden betegséget helyrehoz a szervezetben, de nyilván azt Ő sem tudta, hogy ezt a szervezet őssejt-termelésének fokozásával éri el. Szerintem sem baj, ha nem ismerjük az elméletet, hanem csak az adott növény hasznosságáról győződünk meg a fogyasztása során. Az is igaz, hogy akiket eddig meg tudtam győzni arról, hogy a parlagfű rendszeres fogyasztása milyen hasznos, bármilyen betegségük is volt, meggyógyultak belőle, még a rákból is, vagy a parlagfű allergiából is.
A fentiek ismeretében merül fel a kérdés, hogy akkor miért irttatják velünk a parlagfüvet? Ráadásul még büntetés kiszabását is kilátásba helyezik, ha nem irtjuk azt! Nekem erre is meg van a válaszom! A Földünk túlnépesedése már napjainkban is veszélyezteti  a Föld valamennyi élőlényét és lakóját is! Ez ellen a Világkormánynak ( én csak háttérhatalomnak nevezem) tennie kell valamit. Nos a világunk ezen urai fő részvényesei a gyógyszeriparnak is. Ha a világon mindenki megtudná azt, amit az indiánok közöltek a franciákkal, jelesül, hogy a parlagfű, mintegy csodaszer minden betegségnél visszafordítja és normalizálja a szervezetben zajló rendellenességeket, azaz a betegségeket, akkor senki nem venne gyógyszert, és akkor nem lenne óriási bevétele a világ urainak, s még így a Föld is túlnépesedhetne. Ezért a világ urai, a  fizetett bértollnokaikkal és bértudósaik által úgy rendelkeztek, hogy elsőszámú közellenségnek kiáltották ki a parlagfüvet, ezt az embernél is intelligensebb, több Föld-történeti katasztrófát is átélt csodálatos ősi növényt, hogy a tudatlan és megtévesztett embereknek még véletlenül se jusson eszébe, hogy a kötelező irtás mögött egy más célja van ezen uraknak.
Ez a cél pedig a lakosság gyérítése, a Földünk megóvása a túlnépesedéstől. A gyógyszerek mellékhatásai következtében ugyanis, csak Magyarországon minden órában meghal egy ember, de sokkal többen halnak bele abba, amit a patológusok már régóta tudnak, hogy minden második felboncolt embert tévesen diagnosztizáltak és tévesen gyógyszereztek, mivel nem az volt a halál oka, amivel kezelték a betegségüket!

Weixl-Várhegyi László
feltaláló, mérnök-radiesztéta, bioenergetikus, fitoterapeuta, életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta, természetgyógyász, a Magyar Természetgyógyászok Szövetsége, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesület tagja, a  Tudományos Rendőrség alapító tagja és szóvivője

Forrás: AntalVali.com