Tartalom

6 dolog, amit a nők....

6 dolog, amit a nők szeretnének, ha a férfiak tudnának róluk

Jim Burns

Az előző cikkben arról írtunk, hogy melyek azok a dolgok, amiket a férfiak szeretnének, ha a nők tudnának róluk. Nos, hogy nehogy férfi-pártinak és elfogultnak kiáltsanak ki bennünket, íme itt van a másik oldalról való megközelítés is: ma 6 olyan dologról írunk, amit a nők szeretnének, hogy a férfiak értsenek meg róluk.Ezek is Shaunti Feldhahn egy másik könyvén alapszanak, amit Jeffel a férjével együtt írt: "Csak férfiaknak: Amit a nők belső életéről tudnod kell". Az előző cikkhez hasonlóan hiszünk benne, hogy ezen dolgok megértése és elfogadása házasságunk biztos javulásához vezet. Shaunti és Jeff így összegezte a könyvben található főbb témákat:

1. A nőknek annak a megerősítésére van szükségük, hogy szeretik őket
A férfiak gyakran azt gondolják, hogy feleségük iránt táplált szeretetük kész tény, amit már egyszer kinyilvánítottak, amikor megházasodtak. De a nők részéről ez nem ennyire egyszerű. A legtöbb nőben egy alapvető bizonytalanság-érzet van a férjük szeretetét illetően . Azt akarják tudni, hogy MA szereti-e őket a férjük! A legjobb, amit egy férfi tehet az az, ha a legfontosabb feladatának azt tartja, hogy megnyugtassa a feleségét, hogy szereti őt... és nem csak akkor, amikor jól mennek a dolgok, hanem akkor is, amikor konfliktus helyzet van.

2. A nők nem tudnak csak úgy "kikapcsolni" ha valami izgatja őket
Gondolj egy számítógépre: ahhoz, hogy bezárj egy ablakot, csak egyszerűen rákattintasz egyet a bezáró gombra és az ablak eltűnik. A gondolatok és érzelmek terén a férfiak ugyanilyen módon csak rákattintanak egy gombra és továbblépnek. A nők azonban lehet, hogy megpróbálnak rákattintani a gombra, de az ablak nem záródik be. A múltbeli és jelenlegi problémáik miatt táplált gondolataik és aggodalmaik nem tűnnek el egyik percről a másikra. Mit tehet egy férfi? Ha csak azt mondod a feleségednek, hogy "ugyan, ne is gondolj rá" - nem fog használni. A férjnek jó "hallgatónak" kell lennie, és segítenie kell a feleségének feldolgozni az aggodalmait; és ha lehetséges, akkor segítenie kell azoknak az utaknak a megtalálásában is, amelyek közelebb viszik feleségüket a megoldáshoz.

3. A nők jobban értékelik az érzelmi biztonságot, mint a pénzügyi biztonságot
Mindenki tudja, hogy a nőket is foglalkoztatja az, hogy anyagi biztonság legyen otthon. Amit sok férfi nem ért meg, az az, hogy a nők jobban értékelik az érzelmi biztonságot, mint a pénzügyi biztonságot. Valójában, Shaunti és Jeff azt vette észre, hogy egy nő hajlandó kockára tenni az anyagi biztonságot az érzelmi biztonságért cserébe. A nők nagyon mélyen vágynak arra az érzelmi biztonsága, amit a férjük jelenléte és a vele való kapcsolat teremt meg számukra. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a nők több időt szeretnének tölteni a férjükkel és ahhoz, hogy ez megvalósuljon, készek akár arra is, hogy „kisebb lábon" éljenek.

4. A nők azt szeretnék, ha férjük nem csak az adott problémára koncentrálna, hanem "meghallaná" és elfogadná felesége e mögött rejlő érzéseit is.
A legtöbb férfi tudja, hogy a feleségük nem azt akarja, hogy megoldják a problémájukat. Azt akarják, hogy a férjük meghallgassa őket. Akkor miért van az, hogy a férfiakat – bár lehet, hogy figyelnek feleségükre, miközben azok beszélnek – azzal vádolják, hogy nem figyelnek feleségükre? Azért, mert a férfiak és a nők másképpen dolgozzák fel az érzéseiket. A férfiak le akarják rázni a zavaró érzelmeket, és magára a problémára akarnak koncentrálni. A nőknek azonban az jelenti az igazi problémát, hogy hogyan éreznek egy adott probléma felől. Amikor egy férfi igazán „kihallja" felesége szavaiból annak érzéseit, elismeri azokat az érzéseket, és együttérez feleségével annak problémájával kapcsolatban, akkor fogja a feleség azt érezni, hogy végre igazán meghallgatták és megértették őt.

5. A nők többsége úgy van "programozva", hogy kevésbé kívánja a szexet, mint egy férfi. Ugyanakkor a "nincs kedvem" nem azt jelenti, hogy ne vágynának a férjük után.
Amikor a férfiak a szexre gondolnak, akkor mindent azon a szűrőn keresztül dolgoznak fel, hogy mennyire kívánatosak. Szóval, amikor a feleségüknek "nincs kedve", ezt elutasításnak veszik, mert azt hiszik, hogy nem eléggé kívánatosak feleségük szemében. A legtöbb nő azonban a férjét elsősorban nem nemi vágyából fakadóan tartja kívánatosnak. A legtöbb nő "befogadó érzelmekkel" van programozva. Ez azt jelenti, hogy bár tipikusan legalább annyira élvezik a szexet, mint a férfiak, mégsem arra vannak programozva, hogy kezdeményezzenek. Egy nőnek időre van szüksége, hogy felkészüljön a szexre. Továbbá a legtöbb nőnek a szex sokkal inkább az érzelmi kötődésről szól, mint egy férfinak. Egy bölcs férfi arra törekszik, hogy közeli kapcsolatot és érzelmi biztonságot alakítson ki a feleségével a hálószobán kívül.

6. A nőknek bizonyosságra van szükségük arról, hogy gyönyörűek és elbűvölik a férjüket
Isten egy olyan érzelmi szükséglettel teremtette meg a nőket, hogy tudniuk kell, hogy a férjük még mindig vonzónak találja őket. A mai világban, ahol mindenhol alig-takart nőket reklámoznak, a hölgyek akaratlanul is összehasonlítják magukat ezekkel a képekkel és gyakran „kevesebbnek" érzik magukat.
Így amikor egy feleség azt kérdezi a férjétől, hogy "Kövérnek nézek ki ebben a nadrágban?", akkor valójában nem arra kíváncsi, hogy hogyan is áll neki a nadrág. Inkább azon mereng, hogy vajon a férje még mindig mindenkinél többre becsüli-e őt. Egy férfinak tudatos erőfeszítést kell tennie arra nézve, hogy rendszeresen emlékeztesse feleségét, hogy gyönyörűnek találja.

Olvass többet Jim Burns-től a www.homeword.com oldalon.