Tartalom

10 dolog, amit a férfiak...

10 dolog, amit a férfiak szeretnének, ha a nők tudnának róluk
Jim Burns

Valószínűleg nem meglepetés számodra, hogy a nők és a férfiak másképp gondolkoznak. Bizonyára mindegyikünknek feltűnik egy-két különbség, azonban vannak olyan dolgok, amelyek - jóllehet az orrunk előtt vannak - mégsem vesszük észre őket.
Nemrégiben interjút készítettem Shaunti Feldhahntal, a közismert újságíróval, aki író és előadó is egyszemélyben. Shaunti írt egy fantasztikus könyvet “Csak nőknek: Amit a férfiak belső életéről tudnod kell” címmel, amiben több mint 10,000 férfival való beszélgetéséből vonta le a következtetéseket. Shaunti beszélt arról a 10 dologról, amit a férfiak szeretnének, hogy a nők tudnának róluk. Szerintem nagyon elgondolkodtatónak fogod találni ezeket! Sőt, hiszem, hogy ha igazán megértjük ezeket a dolgokat, akkor minden eszközünk meglesz a házasságunk jobbá tételéhez.
1. A férfiak inkább élnének szeretet nélkül, mint hogy azt érezzék, hogy alkalmatlanok vagy nem érdemelnek tiszteletet
A férjnek tudnia kell, hogy a felesége tiszteli őt mind otthon, mind a nyilvánosság előtt. A férfiak szárnyalnak, ha tudják, hogy a feleségük bízik bennük, csodálja őket és hisz bennük. Shaunti kutatása kimutatta, hogy a férfiak inkább elviselik azt, hogy a feleségük már kevésbé szereti őket, mintsem hogy elveszítsék feleségük tiszteletét.
2. Egy férfi haragja gyakran a felesége részéről tanúsított tisztelet hiányára adott válasz
Amikor egy férj megharagszik a feleségére, valószínűleg nem mondja ki, hogy "Te nem tisztelsz engem!". De nagy valószínűséggel ilyenkor valami, amit a felesége mondott, vagy tett, fájdalmat okozott neki, és a férj azt tiszteletlennek vagy esetleg megalázónak vélte.
3. A férfiak bizonytalanok
A férfiak félnek attól, hogy nem felelnek meg az elvárásoknak – nemcsak a munkahelyükön, de otthon is, mint férjek. Valószínűleg soha nem fejezik ezt ki szavakkal, de mások előtt leplezve, mélyen belül sebezhetőek. Az ellenszer: a MEGERŐSÍTÉS. A férfiak számára egy feleségüktől érkező megerősítés mindennél többet jelent! Ha nem kapják meg ezt a feleségüktől, akkor máshol fogják keresni. Abban az esetben, ha rendszeresen őszinte megerősítést kapnak feleségüktől, a férfiak sokkal magabiztosabbá és erősebbé válnak az élet minden területén.
4. A férfiak azok, akik a kenyérkeresés érzelmi terhét viselik a vállukon
Értelmi síkon megközelítve, igazából mindegy, hogy mennyit keres a férj vagy hogy a felesége mennyivel keres kevesebbet vagy többet nála. A család fenntartásának lelki terhét alapvetően a férfiak viselik a vállukon. A férfiak egyszerűen így vannak "programozva". Így ennek a ténynek a gondolata soha nem hagyja el őket és néha a "sarokba szorítottság" érzéséhez vezethet náluk. Bár a feleségek nem tudják feloldani férjüket ez alól az érzelmi teher alól, de megbecsüléssel, bátorítással, és támogatással nagymértékben tudják enyhíteni ezt a terhet.
5. A férfiak több szexet akarnak
Valószínűleg erre mindenki magától értetődően azt mondja, hogy "Ezt mindenki tudja". De lehetséges, hogy ennek a válasznak nem helyes a kiindulópontja. Először is feltételezzük, hogy a férfiak a fizikai természetük miatt akarnak több szexet a feleségükkel – de meglepő módon, Shaunti kutatása azt mutatta ki, hogy azért akarnak a férfiak több szexet, mert erősen igénylik, hogy a feleségük kívánja őket. Egy férfinak egyszerűen szüksége van arra, hogy kívánják. A rendszeres, kielégítő szex elengedhetetlen egy férfi számára, hogy úgy érezze, hogy szeretik és kívánják őt.
6. A szex többet jelent, mint csupán szex
Annak, amikor egy férfi azt érzi, hogy felesége szexuálisan kívánja őt, nagy hatása van élete többi területére is. Ez növekvő magabiztosságot és életerőt ad neki, ami kihat az élet más területeire is. Ugyanakkor ennek a fordítottja is igaz és ha ez történik, akkor az komoly következményekhez vezethet. Amikor egy férjet felesége szexuálisan elutasít, akkor a férj nemcsak fizikai téren érzi az elutasítást, hanem egész lényét illetően: férjként, családfenntartóként és férfiként egyaránt...
7. A férfiak vizuális kísértésekkel küzdenek
Ez azt jelenti, hogy a férfiak túlnyomó többsége erősen reagál a nők vizuális ábrázolására. És ez nem csak a „szemlegeltető" típusra vonatkozik. Még a legszentebb férj sem tud észrevétel nélkül hagyni egy olyan nőt, aki figyelemfelkeltően öltözködik. Még ha ez csak egy pillantás is, ezek a vizuális képek raktározódnak a férfi agyában, mint egy képtár, és bármikor hívatlanul is előjöhetnek. A férfi azt nem tudja szabályozni, hogy ezek a képek mikor jelenjenek meg előtte, azt viszont el tudja dönteni, hogy ha előjönnek a képek, akkor azokon tovább mereng és emlékezni fog rájuk, vagy pedig elhessegeti őket.
8. A férfiak élvezik a romantikát, de nem hiszik, hogy ők maguk romantikusak lennének
Az igaz, hogy sok férfi a romantika terén "balféknek" tűnik, de ez nem jelenti azt, hogy azok is akarnak lenni. A férfiak romantikusak szeretnének lenni, de nem hiszik, hogy képesek rá. Belső hezitálások emésztik őket, a megaláztatás és kudarc kockázatát túl nagynak vélik. A feleség sokat segíthet a férje romantikát illető magabiztosságában azzal, hogy bátorítja őt és újraértelmezik a romantika mibenlétét is. Például egy feleség biztosan elutasítóan válaszol, ha a férje arra kéri, hogy menjenek el együtt a barkácsboltba. Valószínű azonban, hogy ezt azért kéri tőle, mert ezt jó alkalomnak találja arra, hogy egy kicsit félretegyék a napi teendőket és együtt töltsenek egy kis időt. Ebben talán nincs romantika?...
9. A férfiak törődnek feleségük kinézetével
Ez nem azt jelenti, hogy minden férfi azt akarja, hogy a felesége úgy nézzen ki, mint a legmenőbb szupermodell. Amit a férfiak igazán akarnak, az az, hogy tudják és érezzék, hogy feleségük törődik magával, a kinézetével. Mert ez igenis számít nekik! Egy férj értékeli, ha a felesége erőfeszítést tesz, hogy megtartsa vonzó külsejét.
10. A férfiak szeretnék megértetni feleségükkel, hogy mennyire szeretik őket
Ez volt a férfiak elsőszámú válasza. A férfiak – bár mélyen szeretik feleségüket – mégsem biztosak abban a képességükben, hogy ki tudják fejezni szeretetüket feleségük iránt. A férfiak meg akarják mutatni szeretetük mélységét és arra vágynak, hogy feleségük megértse ezt.