Tartalom

Ilyen évünk volt/van...


2010 a Tigris éve

2010. február 14.-én kezdetét veszi az új Holdév, a Tigris éve (Fém, Yang (+) ).

A Tigris éve komoly változásokat, drámai fordulatokat hoz egyéni és társadalmi szinteken egyaránt. Minden mozgásba lendül, ami eddig helyben rostokolt. A Tigris éve igazából minden jegy szülöttjének a legnagyobb lehetőséget adja a személyiség fejlődéshez , amihez igen gazdag kínálat tárul fel lehetőségekben az év során. Az év tele lesz csavaros fordulatokkal, váratlan lehetőségekkel, amihez lendület, nyitottság és rugalmasság szükséges.
A Tigris éve igen vitális és dinamikus a komótos Bivaly év után. Bármennyire ijesztőek elsőre a Tigris évének előszelei, mindenképp az élet fellendülését, felfrissülését szolgálják személyi és társadalmi szinteken egyaránt.

Ahol nehezen tud a Tigris éve megmozdítani, lendületbe hozni dolgokat, bizony számítani kell a váratlan "meglepetésekre", ami sokszor nem kellemes. Sőt, mélyen a "húsba" vágó is lehet. Ezt társadalmi, akár személyes szinten is érezhetjük. A természetben is előfordulhatnak ebben az évben drasztikus szélsőségek. Ez érthető esetenkén akár az emberi magatartásban való megnyilvánulásokra is.

Az év második felére egy kicsit "megkopnak" a Tigris "karmai", és aki egy kis nyugodtabb tempóra vágyik, fellélegezhet.