Tartalom

Nimród krónikák




A fiatal vallástörténész-mítoszkutató szerző ezúttal egy két kötetes, mondhatni stílusteremtő fantasy-regénnyel hozza közelebb olvasóihoz az elsüllyedt mitikus szigetkirályságok és a régi magyar táltosmágia titokzatos világát.
Gyilkos trónviszályok és mágusháborúk, fém könyvtárak és hatalmas oszlopcsarnokok a Pilis hegyvonulata alatt, óriásmadarak és atlantiszi egyszarvúak, ijesztő, titokzatos vagy épp rokonszenves szereplők mind a Fény, mind a Sötétség oldalán, no és persze varázslat és alkímia minden mennyiségben – ezek adják meg a lebilincselően izgalmas regény alaphangulatát.
Második pillantásra szembetűnik a részletesen kidolgozott háttérmitológia, az istenek és démonok hierarchiájával, illetve a főszereplő Nimród király már-már kozmikus méretű hősként való bemutatásával. Ez alapján elmondhatjuk, hogy a Nimród vére írójának sikerült az ókori mágikus világképek (pl. Egyiptom, Mezopotámia, Irán) segítségül hívásával egy teljesen önálló, saját fantasy-világot alkotnia.

A Nimród vére egyaránt ajánlható fiataloknak és örökifjú felnőtteknek, régészet-rajongóknak és a sodró kalandok szerelmeseinek, reménybeli táltosoknak és a táltos-tudás iránt inkább csak érdeklődőknek, egyszóval: mindenkinek.