Tartalom

Mézes hajápolás






A mézgyógypakolás gondoskodik hajunk nagyobb rugalmasságáról és alakíthatóságáról. A minimális hatóidő egy negyedóra, különben a mézkivonat nem tud elég mélyen behatolni fejbőrünkbe. Kúraszerű használatával regeneráló hatása még jobban érvényesül: rakjuk fel hajunkra a pakolást, tegyünk rá fóliát, s végül csavarjuk körbe az egészet egy törülközővel. Az így keletkező hő intenzívebbé teszi a gyógyhatást. 

MÉZES GYÓGYPAKOLÁS 

4 dl vizet melegítsünk meg, oldjunk fel benne 1 teáskanál mézet, adjunk hozzá egy kis ecetet, egészítsük ki egy kis kamillateával. Az így elkészült masszát egyenletesen fésüljük szét a hajunkon, és hagyjuk megszáradni. Bármilyen hihetetlennek is tűnik: a méztől hajunk nem lesz ragadós, és a szőke hajat is enyhén világosítja. 

A mindennapos tisztítás és ápolás számára jó, ha a samponunk és az öblítő balzsamunk mézet is tartalmaz. Úgy hat, mint a rendszeres arcápolás. A haj formázásánál a méhviasz szinte azonnal hozza a kívánt eredményt. A hajzatunk ugyanis túlnyomórészt ebből a zsíros anyagból áll. Ujjainkkal egyszerűen dolgozzuk bele, s a száraz, töredezett haj több fényt és tartást kap, a rövid frizurák pedig villámgyorsan, mindenféle kínlódás nélkül elkészíthetőek.