Tartalom

Életünk tenyerén



Amikor egy idegennel találkozunk, akkor első benyomásaink alapján ítéljük meg, hogy szimpatikus-e vagy sem. Ezt nemcsak a külső, az arckifejezés, vagy az illető hangneme határozza meg, hanem a kézfogása is. De ha már ismert barátainkkal találkozunk, akkor is sokat megtudhatunk róluk egyetlen kézfogásból. Nézzünk néhány példát:· Az akaratteljes kézszorítású ember erős, bátor, határozott személyiségű.· A nedves, nyugtalan tapintásúak ideges, szorongó személyiségek.·  A puha, sima tapintású, rövid, határozott kézfogású egyének áldozatkészek, kitartóak és családszeretők.· A nem viszonzott kézfogás megbízhatatlan, alattomos, kiszámíthatatlan személyre utal.· A durva, erős, kemény kézfogás alacsony intelligenciájú tulajdonost jellemez.· A két kézzel történő kézfogás lelkes tiszteletet, erős vonzalmat és rokonszenvet jelez.
A nagy tenyértől a kemény kézig
A kezek felépítése leleplezheti belső vonásainkat, de azt is elárulja, milyen munkát végzünk a hétköznapokban.· Nagy kezű emberek türelmes, aprólékos munkavégzésre hajlamosak. Ha feltűnően, ormótlanul hatalmas, akkor tulajdonosuk gátlástalan, erőszakos, veszekedő típusú.· Keskeny, hosszú kezűek nehéz természetűek, bátortalanok. Ha a kéz túl kicsi, túlzott érzékenység jellemzi tulajdonosát.· Puha, lágy kezűek változó hangulatú, kényelemszerető, sőt izgalomkerülő személyiségek, akik könnyen sértődnek és erősen gyanakvók. Általában jó ízlésük van, fogékonyak a környezetükre.· Kis kezű emberek széles látókörűek, nagy eszmék hordozói lehetnek, de nem mindig reálisak. Gyakran fecsegő, kritikus alkatúak, mindenbe beleütik az orrukat. Ha a kéz túlzottan rövid és vékony, akkor agresszív és zsugori hajlamok rejtőznek tulajdonosukban.· Kemény kezűek a kemény kéz hatalmas munkakedvet, nagy vitalitást tanúsít. Általában szeretik a sportolást és a kétkezi munkát. Duzzadnak az energiától néha a többiek rovására is. A száraz, karomjellegű kéz rosszindulatot és garasoskodást is jelez, a meleg, kemény kéz pedig szorgalmat, önzetlenséget, néha heves indulatokat.
A mindentudó ujjak
Az ujjak alakja határozza meg, hogy a kéz melyik típushoz sorolható. Az ujjak hossza rendszerint megegyezik a tenyér hosszúságával. Az ujjak ugyanis a személyiség jegyeit mutatják, a tenyér pedig a gyakorlatiasság, az anyagiasság jellemzője. Ennek megfelelően a hosszabb ujjak a szellemi életformára való hajlást jelzik rövidebb tenyér esetén, ám a nagy tenyér rövid ujjakkal az anyagi földhözragadtság, a gyakorlatias életmód kifejezője. Ha a tenyér hossza megegyezik a középső ujj hosszával, akkor általában egyensúlyban van az anyagiasság a szellemiességgel.
A hüvelykujj alsó íze a logikát, a felső íze az akaratot jelzi. A mutatóujj három íze a vallást, az ambíciót és az érzékiséget; a középső ujjé a koncentrációt, a megfontoltságot, a kísérletező kedvet fejezi ki. A gyűrűsujjon a művészi tehetséget, a kritikai érzéket és a sikert, a kisujjon a tanulást, a spekulációt és az éleselméjűséget találjuk. Összefoglalva tehát: az ujjak első percei az ösztönről, a második percek a felfogóképességről, a harmadik (legtávolabbi) percek az értelemről nyújtanak sokoldalú információt.
A tenyér fő- és mellékvonalai
Nemcsak a tenyér dombjainak van nevük, amelyeket a bolygókról kaptak, hanem minden állandó vonalnak is. Sőt, az sem mindegy, hogy a vonalakat milyen haladási irányban vizsgáljuk, hiszen például a kormeghatározásnál a betegségek fellelési helyeinek megállapításához a vonal kezdetétől kell a számítást végezni. Vannak fővonalak és mellékvonalak, amelyek a következő elnevezéseket kapták:
Fővonalak: Életvonal, Fejvonal, Szív- vagy Szerelemvonal, Sorsvonal, Apollóvonal, Egészség- vagy Májvonal.
Mellékvonal: Uránusz-vonal, Neptun-vonal, Mars-vonal, Vénusz-öv, sikervonalak, erotika-vonalak, viszonyvonalak, a gyermekáldás vonalai, utazásvonal, Salamon-gyűrű, csuklóvonalak.
Néhány érdekesség
· Ha a Házasságvonal tiszta, hosszú és egyenes, boldog és elégedett, szexualitással és érzelmi tartalommal kellően feltöltött kapcsolatról lesz szó. A Kapcsolatvonalon megjelenő függőleges vonalkák a házasság akadályát és a tartós kapcsolat kialakulását gátló tényezőket jelzik. A töredezett, szakadozott Házasságvonal válást, a szeretett személytől való elszakadást jelenti.· Egyenes, szép vonalú Májvonal jó kedélyállapotra, egészséges gondolkodásra és életmódra utal.· Ha a Házasságvonal becsatlakozik a Májvonalba, egyértelműen jó, anyagiakban gyümölcsöző családi kapcsolatok megvalósulása várható.· A Jupiter-dombról induló Fejvonal, amely az Életvonalat nem érinti, erős ambíciót, törtetést jelent.· Ha a Fejvonal és az Életvonal sokáig együtt halad, akár a tenyér közepéig is ugyanazon a nyomvonalon, akkor nagyon zárkózott, kevés önbizalommal rendelkező, magánykedvelő személyiséggel állunk szemben.